Salah Abdeslams fingeravtrykk funnet i leilighet i Brussel. Abdeslam er fortsatt på frifot. Foto: Foto: Dsk, Afp ,

Fingeravtrykk fra Salah Abdeslam funnet i leilighet i Brussel

Det er funnet fingeravtrykk fra Salah Abdeslam, som er ettersøkt etter terroraksjonen i Paris i november, i en leilighet i Brussel som ble ransaket av politiet denne uken.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det opplyser belgisk påtalemyndighet. Fire politifolk ble såret og én terrormistenkt drept i politiaksjonen mot leiligheten tirsdag. Abdeslam er i imidlertid fortsatt på frifot.

Franske medier melder at det også er funnet DNA fra den ettersøkte mannen i leiligheten. Abdeslam var trolig en av to personer som klarte å flykte fra boligen under skuddvekslingen med politiet, ifølge den belgiskes kringkasteren RTBF.

Først slapp han unna fransk politi og kom seg over grensen til Belgia. Nå er belgisk politi overbevist om at de sirkler inn Salah Abdaslam.

Belgiske spesialstyrker trodde at de kunne pågripe Salah Abdaslam da de gikk inn i huset i den beryktede bydelen Molenbeek.

– Men da vi fikk kontroll over situasjonen var han borte. Jeg føler meg sikker at vi skal ringe ham inn, og pågripe ham i løpet av tirsdagen. Det er ingen grunn til å tro at han har kommet seg ut av området, sier en av innsatslederne som deltok under den storstilte anti-terroraksjonen i den belgiske hovedstaden mandag.

VG var der og rapporterte direkte under selve aksjonen mandag formiddag. Da var situasjonen uklar og ingen ønsket å kommentere i detalj hva som foregikk.

(Artikkelen fortsetter under)

De overlevende forteller: Drepte alle i baren først

Fikk kjøre videre

Salah Abdaslam (26) skal ifølge fransk presse ha blitt stoppet av politiet da han befant seg nær grensen til Belgia, papirene hans ble sjekket, men de lot ham gå, angivelig fordi navnet hans på det tidspunktet ikke befant seg på listen over mulige mistenkte.

Broren til Paris-etterlyst: Foreldrene mine er i sjokk

Han er en av flere brødre som alle skal være innblandet i Paris-terroren. Den andre broren i flokken, Ibrahim, er død: Han sprengte seg selv i luften utenfor restauranten Voltaire.

Den tredje broren, Mohammed, møtte pressen like etter at han ble løslatt fra politiet. Han hevder sin uskyld. Mohammed forteller han at hverken han eller resten av familien visste noe som helst.– Vi visste ikke en gang at Salah og Ibrahim var i Paris. Foreldrene mine her i sjokk. Dette har vært helt forferdelig for dem, sier han, ifølge The Telegraph.

Bakgrunn: Terrorangrepet minutt for minutt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder