DØDE: 15-åringen ble voldtatt og påtent på familiehusets tak. Her står slektninger på åstedet for voldtekten i landsbyen Tigri, utenfor New Delhi. Foto: Saurabh Das , Ap

Indisk jente døde etter å ha blitt voldtatt og påtent

Den 15 år gamle jenta ble funnet voldtatt og påtent på taket til familiens hus. Onsdag morgen døde jenta av brannskadene.

Tenåringen ble funnet av foreldrene sine, som hørte jentas skrik fra taket i landsbyen Tigris nær hovedstaden New Dehli, skriver The Guardian.

– Moren hennes hørte først hennes rop om hjelp, og vekket så faren hennes. De skyndte seg til taket, hvor de fant datteren, som var kritisk skadet, sier en slektning av jenta, Mohammed Saleem, til Times of India.

– Det var blodflekker på taket. Gutten hadde helt parafin på henne og så tent på, sa 15-åringes yngre søster til Times of India.

Jenta døde av brannskadene på sykehuset i New Dehli tidlig onsdag morgen, lokal tid. Legene på sykehuset fortalte at jenta var brannskadet over 95 prosent av kroppen, ifølge BBC.

Indisk minister: – Voldtekt kan være riktig

Politiet har arrestert en 20-åring som har status som mistenkt i saken, ifølge Associated Press. Han skal ha hatt brannsår på hendene, ifølge indisk politi. En lokal politisjef forklarte at mannen hadde fulgt etter henne i flere måneder, skriver The Guardian.

Strenge lover

Angrepet mot 15-åringen er en av flere nylige tilfeller av voldtekt og vold mot kvinner og barn i India. Dette til tross for strengere lover, som dobling av fengselsstraff for voldtekt og kriminalisering av uanstendig kikking, som har kommet i stand etter landsomfattende folkelige protester etter andre grusomme voldtekter, som da en 23 år gammel kvinne ble gjengvoldtatt til døde på en buss i New Delhi.

I oktober ble India rystet av en annen voldtekt. En fire år gammel jente ble voldtatt og mishandlet på det groveste av flere menn utenfor New Delhi, og ble funnet med sår- og bitemerker over hele kroppen.

Plukker ut kvinner som reiser alene: Turist (23) holdt fanget og voldtatt i flere uker

Human Rights Watch er ikke imponerte over lovene indiske politikere har implementert.

– Politikere har uheldigvis fokusert på temaer som dødsstraff for dømte overgripere, som er populistisk politikk. Et mye hardere arbeid er å skape et system som støtter overlevende og en kompetent politistyrke som kan stoles på til å ta trusler mot kvinner på alvor, sier Meenakshi Ganguly, direktør for Sør-Asia til The Guardian.

Flere voldtekter de siste dagene

Indiske aviser har rapportert om flere mulige voldtekter de siste dagene. I Mumbai etterforskes det hvorvidt en fire år gammel jente som ble dumpet i noen busker i utkanten av byen, ble voldtatt før hun ble drept, ifølge the Press Trust of India (PTI).

Les også: Modell voldtatt av tre politimenn i Mumbai

I delstaten Uttar Pradesh, så har politiet arrestert en 20 år gammel mann som er mistenkt for å ha voldtatt et seks år gammelt barn på søndag kveld. Ni andre personer er under etterforskning for antagelig å ha gjengvoldtatt en kvinne som skulle gå på toalettet i forrige måned, skriver The Guardian.

Indias kvinner og barn er også spesielt utsatt for seksualisert vold og trakassering på grunn av det store sosiale tabuet det er å snakke om temaet. Stigmaet er stort nok til at mange avstår fra å anmelde lovbruddene, mens flere også opplever å bli møtt med motstand fra politiet når de gjør det.

Basert på de voldtektene som faktisk blir anmeldt, som er antatt å bare være en fraksjon av de reelle tallene, skjer det 93 voldtekter i India hver eneste dag, ifølge National Crime Records Bureau (NCRB).

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder