Russland åpner for to dagers våpenhvile i Aleppo

Russland åpner for å innføre en 48 timer lang våpenhvile for å sikre hjelpesendinger til Aleppo i Syria fra og med neste uke, opplyser det russiske forsvaret.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Russland vil støtte en to dagers våpenhvile såfremt nødhjelp bringes inn både til den opprørskontrollerte og den regimekontrollerte delen av byen, opplyste departementets talsmann Igor Konasjenkov torsdag.

Han sier også at datoene for våpenhvilen kan bestemmes i samråd med FN etter at USA har gitt garantier om trygg passasje for hjelpekolonnene.

Meldingen fra russerne kom få timer etter at FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, satte FNs arbeid med å bringe inn nødhjelp til Syria på vent. Han mener at kampene i Syria uansett gjør det umulig å bringe inn nødhjelp, dermed avbrøt han et møte i FNs humanitære arbeidsgruppe etter få minutter. Arbeidsgruppen ledes av Jan Egeland, som også er generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Hvem kjemper mot hvem? Introduksjon til Syria-krigen

De Mistura har gang på gang bedt om en 48 timers våpenhvile i storbyen Aleppo, som er delt i områder kontrollert av henholdsvis regimet og opprørere.

For at våpenhvilen skal kunne fungere, må alle parter respektere den, framholder de Mistura.

I forrige uke varslet Russland at landet ville innstille sine flyangrep tre timer per dag for at nødhjelp skulle slippe inn. Men det førte verken til at våpnene stilnet eller at nødhjelp slapp inn.VG har tidligere omtalt det FN har kalt et desperat behov for våpenhvile i Aleppo.

Omran (5) ble bombet: Et eksempel på grusomhetene i Aleppo

Så du denne? Russiske krigsfly flyr langs norskekysten på vei mot Syria-bombing

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder