Velger å dø 1. november

Brittany (29) vil ikke la hjernesvulsten ta livet hennes

Hjernesvulsten vil gradvis ta livet hennes og gi henne en smertefull avslutning på et altfor kort liv. Slik vil ikke Brittany ha det. 1. november skal hun dø i si egen seng, med moren og ektemannen rundt seg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Brittany Maynard (29) giftet seg med ektemannen Dan i januar i fjor. Ett år etter bryllupet fastslo legene at hodepinen som hadde plaget henne en stund, skyldtes hjernekreft.

En ny sjekk noen uker senere, avdekket en svulst som hadde vokst. Hun hadde ikke fem-ti år igjen å leve. Det vil dreie seg om måneder, kanskje et halvt år.

- Jeg vil ikke la hjernesvulsten ta livet mitt, sier Brittany. Moren og ektemannen beskrive henne som en eventyrlysten, aktiv ung kvinne som det siste året har vært så aktiv som sykdommen har tillatt henne, både sammen med ektemannen, venninner og moren.

- Jeg håper vi kan reise til Gran Canyon før jeg dør. Der har jeg aldri vært, sier Brittany.

VG+Den siste reisen

Hun bestemte seg raskt for at hun ønsket en verdig død. Hun ble forespeilet at kreften ville ødelegge hjernen, men at kroppen ville tåle mye. Den prosessen ønsker hun ikke å utsette hverken seg selv eller sine nærmeste for.

Kort tid etter at Brittany fikk dødsdommen, flyttet hun og ektemannen fra San Francisco Bay i California til Oregon som er en av fem amerikanske stater som tillater akiv dødshelp.

- Jeg vil dø i soverommet jeg deler med min mann. Han og min mor skal være der. Det skal være vakkert og rolig. Jeg håper jeg sovner fredelig inn, sier Brittany.

Hun har valgt datoen 1. november fordi hun ønsker å vente til etter ektemannens fødselsdag 26. oktober.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder