NYE BILBRANNER: Forbispasserende tar bilder av biler som brenner i Rinkeby utenfor Stockholm. Foto: AFP PHOTO / FREDRIK SANDBERG

Hærverket fortsetter i Stockholms forsteder

70 utrykninger det siste døgnet ** Skole i full brann

Mistenker forsøk på mordbrann ** Det brenner fortsatt i gatene

Biler, skoler og politistasjoner står på nytt i brann i Stockholms forsteder, der ungdommer for femte natt på rad begår hærverk og kaster stein mot politiet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Brannvesenet i og rundt Sveriges hovedstad melder om nærmere 70 utrykninger i løpet av torsdag kveld og natt til fredag.

Flere steder ble det kastet stein mot politiet, som pågrep minst tolv ungdommer for hærverk og mistanke om brannstifting.

Mange samlet

I innvandrerbydelen Rinkeby gikk minst fem biler opp i flammer torsdag kveld, og ifølge en talsmann for politiet var over 500 ungdommer samlet på Rinkebytorget.

I Älvsjö sør for Stockholm ble politistasjonen stukket i brann, og det ble også meldt om ruteknusing og bråk i bydelen.

- Det er også gjort skade i flere butikklokaler rundt Älvsjö stasjon, forteller politiets talskvinne Towe Hägg. Åtte ungdommer ble pågrepet.

Opptøyene i Stockholm har snart pågått i en uke, og politibetjenter er blitt skadet i sammenstøtene. Innbyggere i Husby har gått sammen med politiet for å forsøke å forhindre ny uro i Stockholm-forstaden.

Saken fortsetter under bildet.

SLUKKER: Brannmenn slukker en bilbrann i Rinkeby torsdag. Foto: Reuters/NTB scanpix


Også i Fornhöjden sørvest for Stockholm sto flere biler i brann natt til fredag, og politiet rykket inn med mannskaper rett før midnatt for å jakte på de skyldige.

- De ble møtt med steiner og melder at flere biler er stukket i brann, sier Hägg.

Satte fyr på skoler

Politi og brannmannskaper måtte også rykke inn i Tensta nordvest for Stockholm, der det brant i Elinsborgsskolan.

- Brannen ble slukket, opplyser Hägg.

Flere biler gikk også opp i flammer i Tensta, og brannmannskaper måtte i tillegg rykke ut for å slukke branner i søppelkonteinere.

Kista Montessoriskole sto i full brann i 03-tiden natt til fredag, og det ble også meldt om brann utenfor en skole i Norsborg.

- Forberedt mordbrann

I Farsta sør for Stockholm ble vinduene på en politibil knust, og i Norsborg stanset politiet en bil og pågrep fire personer som mistenkes for å ha forberedt mordbrann.

I Jordbro sentrum sør for Stockholm kjempet et stort antall brannmenn i morgentimene fredag for å slukke en brann i en butikk, som ifølge politiet ble antent av en bilbrann utenfor.

Ved Skanstull på Södermalm brant det i et kafébygg og også denne brannen tror politiet var påsatt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder