Politibetjent siktet etter at amerikansk firebarnsfar ble skutt og drept

Statsadvokaten i Tulsa har tatt ut drapssiktelse mot politibetjenten Betty Shelby etter at Terence Cutcher (40) ble skutt og drept i Oklahoma.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Statsadvokat Steve Kunzweiller opplyser at det er utstedt arrestordre på Shelby og at de er i dialog med hennes advokat for å få henne til å melde seg for politiet.

Politiet rykket fredag forrige uke ut og stanset 40 år gamle Terence Crutcher etter å ha fått melding om et kjøretøy som hadde stanset midt i veien.

En video frigitt av Tulsa-politiet natt til tirsdag viste at han gikk med hendene i været etter å ha blitt stoppet. Like etter ble han skutt og drept.

Demonstranter samlet seg utenfor rettsbygningen i Tulsa mandag kveld lokal tid med krav om at politibetjenten, som er permittert, blir arrestert. Demonstrantene krever også politireformer.

Clutchers familie har bedt om at saken granskes på føderalt nivå og krever at politibetjenten som skjøt 40-åringen, blir etterforsket.

Også i Charlotte i Nord-Carolina har det vært flere sammenstøt denne uken, etter at den svarte amerikaneren Keith Lamont Scott (43) ble skutt og drept av en svart politimann tidligere på dagen. Det er erklært unntakstilstand i delstaten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder