Ti drept i amerikansk droneangrep i Pakistan

Ti mennesker ble drept i et amerikansk droneangrep mot antatte opprørere øst for byen Miranshah i Pakistan torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Dronen avfyrte to raketter mot et hus i landsbyen Hassokhel, 25 kilometer øst for Miranshah, den største byen i Nord-Waziristan, opplyser en pakistansk sikkerhetskilde.

Ti mennesker ble drept i angrepet. Onsdag ble fire antatte opprørere drept i et tilsvarende droneangrep i utkanten av Miranshah.

Hundrevis av antatte opprørere er drept i angrep fra førerløse, amerikanske fly i Pakistan de siste årene. Mange sivile er også drept i angrepene, noe som har utløst hissige protester i landet.

Krever slutt

Den pakistanske nasjonalforsamlingen krevde i mars slutt på de amerikanske droneangrepene og hevder at de fungerer mot sin hensikt.

President Asif Ali Zardari tok opp angrepene under sitt møte med USAs utenriksminister Hillary Clinton på NATO-toppmøtet i Chicago sist helg.

- Presidenten sa at Pakistan ønsker å finne en permanent løsning på drone-spørsmålet, ettersom det ikke bare krenker vår suverenitet, men pisker opp stemningen i folket som følge av at uskyldige sivile blir drept, sa en talsmann etter møtet.

Mange drept

Uoffisielle tall viser at USA gjennomførte over 200 droneangrep i Pakistan de første tre årene med president Barack Obama ved roret.

Ifølge tankesmia The New America Foundation i Washington er opptil 2680 mennesker drept i slike angrep i Pakistan de siste åtte årene.

Selv om USA er alene om å ha droner i området, var det først i januar i år at Obama offentlig bekreftet at det er amerikanerne som står bak angrepene på pakistansk jord.

USA ser på stammeområdene langs grensa mot Afghanistan som et kjerneområde for Taliban og al-Qaida, og Washington fastholder sin rett til å likvidere antatte opprørere fordi de kan utgjøre en trussel mot amerikanere i området.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder