AVSPERRET: Politiet arbeidet med hunder rundt Radisson Blu-hotellet på Amager i København, og har sperret av deler av området etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Kristian Linnemann/Ekstra Bladet

Bekrefter drap på norsk kvinne i København

(VG Nett) Politiet bekrefter nå at kvinnen som ble funnet død på et luksushotell i København ble drept.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Vi er nå helt sikre på at dette dreier seg om et drap, sier kriminalkommisær Henning Skov Kofoed i poitiet i København til VG Nett.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hva politiet bygger dette på. Dødsårsaken er fremdeles høyst uklar. Men på direkte spørsmål bekrefter han at en av teoriene politiet jobber ut i fra, er at en kniv kan ha blitt brukt i det dødelige angrepet.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?Tips VG Nett!

Ingen mistenkte

- Det er en mulighet vi jobber ut i fra. Jeg har ikke selv vært på åstedet, men fra våre folk på stedet har vi fått meldinger om dette, sier Skov Kofoed.

LETER MED HUNDER: Politiet leter med hunder i området rundt Radisson Blu-hotellet i København etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Scanpix

Drapssjef Ove Dahl i København-politiet sier at det er vanskelig å fastslå dødsårsaken, fordi kvinnen er utsatt for omfattende vold. Hun har også hodeskaper som er forenlige med stump vol.

- Vi vet ennå ikke hvordan hun ble drept, sier han til VG Nett.

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken, og det er så langt ikke funnet noe drapsvåpen. Kvinnen ble funnet død på et hotellrom i 20. etasje på Radisson Blu-hotellet i bydelen Amager i København tirsdag formiddag. Politiet har sperret av hele etasjen der kvinnen ble funnet, og kriminalteknikere jobber nå med å sikre spor. Perosnalinngangen er også sperret av, og politiet leter med hunder.
Kvinnen jobbet som flyvertinne, og informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, bekrefter at kvinnen var ansatt i flyselskapet.

- Vi har fått melding om at en av våre ansatte er funnet død. Utover det må vi få komme tilbake med flere opplysninger senere, sier han til VG Nett.

Crew-hotell

Kvinnens pårørende er ikke varslet, og politiet i København ønsker derfor ikke å gå nærmere inn på kvinnens identitet, og hvor i Norge hun er fra.

Artikkelen fortsetter under bildet...

FUNNET DREPT PÅ HOTELLET: Det var her på Radisson Blu-hotellet funnet drept. Foto: Scanpix

UDs pressevakt Kjetil Elsebutangen bekrefter overfor VG Nett at den norske ambassaden i København nå jobber med å skaffe seg oversikt over situasjonen.

- Vi er kjent med saken gjennom media, men kan ikke bekrefte de opplysningene som har fremkommet, sier Elsebutangen.

Det tidligere SAS-hotellet Radisson Blu i Amager er et såkalt crew-hotell for SAS-ansatte som er på jobbreise.

Taus hotellelse

Ledelsen ved hotellet ønsker ikke å snakke med VG Nett om det som har skjedd.

- Jeg har ingen kommentar overhode, jeg vil bare henvise til dansk politi, sier hotelldirektøren.

Vitner på stedet forteller at politiet har sperret av hele 20. etasje, der den norske kvinnen ble funnet død.

- Politiet leter etter spor overalt, både inne på hotellet og utenfor. De har med seg politihunder og leter under busker og trær. De leter angivelig etter et drapsvåpen, har vitnet fått opplyst.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder