NYTT OFFER: Kriminalteknikere sikrer spor på et åsted for en knivstikkerepisode i Fore Street i Edmonton, Nord-London. En person ble stukket ned ved 09.30-tiden søndag morgen. Foto: Dinendra Haria/LNP/REX/Shutterstock

Knivstikker sprer frykt i London

Scotland Yard gikk søndag ut og advarte folk mot en knivstikker som sprer frykt i London-bydelen Edmonton. Hittil er fire personer stukket og alle ofrene skal ha blitt angrepet bakfra.

– Vi jakter en mistenkt som er beskrevet som en slank svart mann, ca 1,90 meter høy som har på seg mørke klær, antagelig en hettegenser, sier The Metropolitan Police i en pressemelding.

Politiet ber om tips og informasjon og ber folk i Edmonton-området være årvåkne etter en rekke knivstikkinger.

Politiet har også kalt inn ekstramannskaper for å patruljere gatene og å lete etter den mistenkte.

Den første knivstikkingen skjedde lørdag ved 19-tiden i Aberdeen Street. Offeret var en 45-årig kvinne som ble stukket i ryggen etter å ha blitt angrepet av den mistenkte mannen. I følge politiet er hun på sykehus og tilstanden hennes skal være kritisk.

Det andre tilfellet skjedde rett etter midnatt søndag hvor en mann ble angrepet og knivstukket i Park Avenue, Edmonton. Tilstanden hans skal ikke være livstruende, ifølge politiet.

PATRULJERER: En politimann med hund patruljerer i området ved Aberdeen Road hvor en mann ble knivstukket lørdag. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire

– Ikke terror

Den tredje knivstikkingen skjedde 03.55 søndag ved Seven Sisters undergrunnstasjon. Ifølge politiet ble en 23-årig mann stukket ned og han skal være kritisk skadet.

Søndag morgen, ved 09.30-tiden ble en mann stukket ned i Fore Street, Edmonton. Han ble fraktet til sykehus med luftambulanse, men tilstanden hans er uviss.

London opplevde i fjor, det som avisen The Sun kalte en «knivstikker-epidemi». Hele 135 personer ble drept av knivstikking i den engelske hovedstaden i 2018, ifølge avisen

les også

Frustrerte ukrainere velger ny president

– Politiet ser disse knivstikkingene i sammenheng. De fire ofrene har forskjellig bakgrunn og ser ut til å ha vært tilfeldige valgt ut forde de har gått alene og derfor vært sårbare. Det er ingenting som tyder på at dette er terror-relatert, sier London-politiet.

Ifølge BBC skal en mann være arrestert mistenkt for å stå bak angrepene og han er under avhør hos politiet som ennå ikke har bekreftet om dette er den etterlyste knivstikkeren.

Edmonton ligger i Nord-London Foto: Google maps

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder