DREPT: Norske Maren Ueland (28) og danske Lousia Vesterager Jespersen (24) ble drept i Marokko i desember i fjor. Foto: Privat

Sveitsisk radio: Mann dømt etter dobbeltdrapet i Marokko

En sveitsisk-britisk mann skal være dømt til ti år i fengsel etter dobbeltdrapet i Marokko i desember, skriver den sveitsiske kringkasteren RTS.

33-åringen er ifølge rapportene dømt for å være medlem i en terrorganisasjon, for å ha forsvart terror og for ikke å melde fra om en kriminell handling.

Han er ikke dømt for å ha noe med drapene å gjøre direkte, skriver RTS.

Det var NRK som omtalte saken først.

Mannen ble arrestert i begynnelsen av januar, men det var da uklart hvilken rolle han skulle ha hatt i forbindelse med dobbeltdrapet. Torsdag har både advokaten hans og familie hans bekreftet dommen til den sveitsiske kringkasteren.

Pressetalsperson Per Bardalen Wiggen sier Utenrikstjenesten er gjort kjent med at en av de tiltalte i saken denne uken skal ha blitt dømt til 10 års fengsel.

– Informasjonen er ikke bekreftet av marokkanske myndigheter. Ytterligere spørsmål om rettsprosessen må rettes direkte til lokale myndigheter. På grunn av lovpålagt taushetsplikt, kan vi ikke kommentere enkeltdetaljer i vår oppfølging av saken.

Norske Maren Ueland (28) og danske Lousia Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil 17. desember i fjor. Turistene var på fottur i de marokkanske Atlasfjellene.

Flere personer har blitt pågrepet etter drapene. Blant dem er en 25 år gammel mann fra Sveits. Han skal ha gitt våpenopplæring til terrorcellen politiet mener sto bak drapene.

Ifølge RTS skal de to sveitserne ha kjent hverandre.

33-åringen sier han ikke kjenner islamistene som drepte de to skandinaviske turistene. Advokaten sier at dommen er ubegripelig og at den vil bli anket.

Selv hevder mannen at han har arbeidet for den sveitsiske sikkerhetstjenesten (SRC) og at han har gitt dem informasjon fra moskeen i Genève, der både han og den andre arresterte sveitseren var jevnlig.

SRC avviser at han har jobbet for dem, men sier at de har vært i kontakt med ham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder