PRESIDENTER: USAs Donald Trump og Russlands Vladimir Putin. Foto: [JIM WATSON, EMMANUEL DUNAND] / AFP

Russlands USA-ambassade om beskyldninger: «En dårlig amerikansk politisk tradisjon»

Den russiske ambassaden i Washington uttrykker sterk misnøye med spekulasjonene om russisk innblanding i det amerikanske valget.

Forrige uke meldte flere amerikanske medier at amerikansk etterretning tidligere i februar advarte Kongressen mot russiske forsøk på å få Donald Trump gjenvalgt i presidentvalget i 2020.

Noen dager senere meldte Washington Post at Russland prøver å påvirke demokratenes nominasjonskamp, og at de vil hjelpe Bernie Sanders sitt kandidatur.

Den russiske ambassaden i Washington skriver i en uttalelse natt til tirsdag at de er svært bekymret over disse spekulasjonene.

– Det er spesielt påfallende hvordan politiske krefter i Washington utnytter denne myten for sin egen vinning, skriver de i uttalelsen, som er publisert på Twitter, og legger til:

– Å komme med totalt ugrunnede og fiktive «Russland-koblede» påstander mot hverandre er blitt en dårlig, amerikansk politisk tradisjon.

Bakgrunn: Amerikanske medier: USAs etterretning advarer om at Russland vil prøve å påvirke valget

Mandag denne uken sendte Chuck Schumer, som er demokratenes mindretallsleder i Sentatet, et brev til utenriksminister Mike Pompeo og finansminister Steven Mnuchin hvor han ba om at det innføres sanksjoner mot Russland på bakgrunn av disse bekymringene.

– Vi ber om at det umiddelbart iverksettes sanksjoner mot russiske myndigheter og andre russiske aktører som er ansvarlige for slik innblanding, og de som opererer på deres vegne, eller som får tak i materiale eller finansiell støtte til disse forsøkene på å påvirke valgene, skriver de ifølge avisen Politico, som sitter på en kopi av brevet.

Senatorene Bob Menendez og Sherrod Brown har også skrevet under på brevet, skriver Reuters.

Washington Post: Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen

Dette vil sende en tydelig beskjed til Russlands president Vladimir Putin, slås det fast i brevet.

Den russiske ambassaden slår i uttalelsen fast at Russland ikke driver med slik innblanding i andre lands valg, og ber amerikanske politikere stoppe å komme med slike beskyldninger.

VG-leder: Ny russisk påvirkning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder