Rodrigo (4) døde på flukt fra flammene

Lille Rodrigo bodde med onkelen mens foreldrene var
på bryllupsreise. Ifølge portugisiske medier ble de to funnet døde ved bilen de forsøkte å unnslippe skogbrannen med.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

61 personer er hittil bekreftet døde og minst 62 andre er skadet i brannen som startet lørdag sentralt i Portugal, om lag 200 kilometer nordøst for Lisboa.

Rodrigo Rosario (4) er en av de som mistet livet i flammene, skriver portugisiske medier, blant dem den portugisiske avisen Jornal de Notícias.

Han skal ha bodd hos onkelen sin i Pedrógão Grande, mens foreldrene var på bryllupsreise. Også onkelen skal ha omkommet.

Skogbrannen i Portugal: «En av de største tragediene på flere år»

Funnet ved bilen

Det er Rodrigos bestemor som fortalte om den grusomme skjebnen. I et intervju på portugisisk TV forteller hun gråtende at barnebarnet var blitt funnet død.

– Hans onkel ble funnet i bilen, og de har akkurat fortalt meg at de fant en fire år gammel gutt ved siden av bilen hvor onkelen hans døde, sier hun.

Rodrigos mor, Ana Cardita Rosario, hadde siden lørdag skrevet desperate meldinger på sosiale medier der hun skrev at sønnen var savnet, og etterlyste informasjon om hvor han kunne befinne seg. Disse meldingene er nå slettet.

Ifølge Jornal de Noticias kolliderte bilen onkelen og hans nevø forsøkte å flykte i med en annen bil, før et brennende tre ramlet over dem.

Saken fortsetter under videoen

Flere barn er døde

I tillegg til lille Rodrigo skal i hvert fall tre andre småbarn være omkommet, skriver avisen.

Han og onkelen var heller ikke de eneste som mistet livet på flukt fra flammene. Natt til søndag sa innenriksminister Jorge Gomes at minst 22 av de omkomne døde da de ble fanget av flammene mens de satt i bilene sine.

Et land i sorg

Portugals statsminister, Antonio Costa, sier at det er en av de største tragediene landet har opplevd på mange år. Presidenten sier landets smerte er «grenseløs» etter landets største skogbrannen i manns minne.

Dødstallene er ventet å stige.

Søndag kveld kjempet fremdeles 900 brannmenn mot flammene, melder AP. Værforholdene gjør det vanskelig å kontrollere brannen.

Mandag ankommer forsterkninger. Flere brannmenn, fly som kan dumpe vann samt enheter fra forsvaret er på vei.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder