FENGSLET: Den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi ble fengslet etter at en amerikansk mann svømte til boligen der hun satt i husarrest. Foto: AFP

Rettssaken mot Suu Kyi gjenopptatt

Rettssaken mot den burmesiske opposisjonslederen og fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi er gjenopptatt i Rangoon. Suu Kyi skal selv trolig forklare seg for retten i løpet av uken.

Artikkelen er over ti år gammel

Domstolen som behandler saken, kom sammen i det tungt bevoktede Insein-fengselet mandag for å høre forklaringer fra fire eller fem vitner som forsvarerne har stevnet inn. Den 63 år gamle Suu Kyi risikerer opp til fem års fengsel.

Les også:Rettssak mot Suu Kyi for lukkede dører.

Hun er tiltalt for å ha tatt imot en amerikaner som svømte over en innsjø og tok seg inn i boligen hennes, der hun ble holdt i husarrest. Med rettssaken mot Suu Kyi fjerner det allerede isolerte Burma seg enda mer fra verdenssamfunnet, sier diplomater.

Kritiserer Thailand

SPRØ? Amerikaneren John William Yettaw på et bilde han selv har tatt, sammen med foto av de hjemmelagde svømmeføttene han sier han brukte da han svømte til fredsprisvinner Aung San Suu Kyis hus i Burmas hovedstad Rangoon. Foto: Reuters

Det burmesiske militærregimet retter voldsom kritikk mot Thailand, som har vært en av regimets få internasjonale støttespillere. Regjeringen i Bangkok anklages for å ha brutt prinsippene for regionalt samarbeid ved å fordømme behandlingen av Suu Kyi.

Les også:Militærjuntaen mener svømmeren var en del av et komplott.

Burma og Thailand er medlemmer av den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN. Suu Kyi-saken var også ventet å bli tema på et møte mellom asiatiske og europeiske utenriksministre i Vietnams hovedstad Hanoi mandag og tirsdag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder