HYMENS LENKER: Prins Joachim og Marie Cavallier er klare til bryllupet i kirken i Møgeltønder i Danmark. Foto: Nils Meilvang/SCANPIX DANMARK

Prins Joachim gift for annen gang

Danmarks prins Joachim (38) sa lørdag ja til franske Marie Cavallier (32). Nå er hun prinsesse Marie av Danmark og grevinne av Montpezat.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Samtidig som paret ble viet i Møgeltønder kirke i Sønderjylland, ble spenningen omkring brudekjolen utløst. Den var ikke designet av en dansk designer, men av motehuset Arasa Morelli, som blant annet holder til i Genève, der Marie har bodd inntil bryllupet, skriver Jyllands-Posten.

Møgeltønder kirke er over 800 år gammel, og har de siste årene også fungert som slottskirke. Kirken ligger i gangavstand til Schackenborg slott, det kongelige parets hjem, der bryllupsfesten skal foregå.

Det norske kronprinsparet er til stede i bryllupet.

Skeptiske dansker

Men tross et staselig bryllup tviler danskene på at kjærligheten vil holde. I en meningsmåling sier kun hver femte danske at de tror ekteskapet vil holde til døden skiller dem, skriver urban.dk.

Joachim har tidligere vært gift med Alexandra, som i dag er grevinne av Fredriksborg. Sammen har de barna Nikolai og Felix.

Meningsmålingen i Urban viser også at sju av ti dansker mener det er viktig at Marie Cavallier lærer seg dansk, og at de frykter hun kommer til å lyde som sin franske svigerfar, prins Henrik.

- Kortslutning

Språkforskeren Jakob Steensig ved Århus Universitet rister på hodet av holdningen.

- Prins Henrik har et meget stort ordforråd på dansk og snakker grammatisk sett flott. Men de færreste kan høre det. For danskene sidestiller i høy grad aksent med dårlige språkkunnskaper, og kortslutter ganske enkelt når de hører at noen snakker litt annerledes enn dem selv, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder