Avhøres om Elizabeths (14) forsvining

(VG Nett) Kidnappingen av Elizabeth Smart (14) fra hennes soverom den 5. juni har rystet hele USA. Nå er en vanekriminell 50-åring i politiets søkelys.

14-åringen ble bortført av en væpnet mann fra soverommet i sin families hus i Salt Lake City der hun befant seg sammen med sin søster.

- I forlengelsen av de samtalene var det enkelte ting han sa som gjorde at vi kikket nærmere på alibiet hans. Vi mener han er et veldig viktig vitne, sier politisjefen i Salt Lake, Rick Dinse.

På toppen av listen

Dinse sier Ricci nå er på toppen av listen over mistenkte. Tidligere har politiet vært svært interessert i å snakke med en 26 år gammel mann som ble observert i nabolaget et par dager før forsvinningen. 26-åringen skal nå være sjekket ut av saken.

En av tingene etterforskerne har sett på som svært merkelig, er hvordan kidnapperen kunne ta seg inn på Elizabeth og søsterens soverom klokken to om natten dersom han ikke var kjent i huset.

- Ricci brukte mye tid inne i huset, og var godt kjent der, sier Dinse.

Løgn-test

I tillegg skal Riccis utseende stemme godt overens med beskrivelsen søsteren har gitt av overfallsmannen. Ricci skal imidlertid være litt høyere enn man i utganspunktet trodde at overfallsmannen var.

Den mistenkte 50-åringen er under etterforskning for andre lovbrudd i det samme området, og har gjennomgått en løgndetektortest. Politiet i Salt Lake vil imidlertid ikke ut med resultatene av testen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder