Tysk regjeringsutvalg anbefaler å stenge kullkraftverk innen 2038

Tyskland bør innen 2038 legge ned kullkraftverk som brukes til strømproduksjon, for å bremse klimaendringene, mener et regjeringsoppnevnt utvalg.

uvakt@ntb.no

Konklusjonen ble presentert lørdag morgen, etter flere måneder med tautrekking. Utvalget har bestått av 28 personer som representerer energisektoren, kullgruve-regioner, forskere og miljøvernere.

De anbefaler at det bør foretas en ny vurdering i 2032, og at den kan føre til at siste frist for nedleggelse av kullkraftverkene kan bli framskyndet til 2035.

les også

Bli med på innsiden av Polens største kullgruve

Pluss content

Utvalget mener det bør settes av et milliardbeløp i føderale bevilgninger for å hjelpe berørte regioner med å veie opp for den økonomiske påvirkningen, og for å beskytte industrien og forbrukerne mot høyere strømpriser.

Regjeringen i Berlin skal ta stilling til utvalgets anbefaling.

Over en tredel av energiproduksjonen i Tyskland kommer fra kullkraftverk. Kullkraft skaper drivhusgasser som bidrar til global oppvarming.

ANBEFALER NEDLEGGELSE: Utvalgets leder Stanislaw Tillich (til venstre), Barbara Praetorius og Ronald Pofalla presenterte lørdag sin konklusjon. Foto: Jörg Carstensen/dpa via AP / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder