Fox News publiserte falsk Kerry-historie

(VG Nett) Fox News vil ikke forklare hvordan politisk korrespondent Carl Cameron kunne publisere en falsk historie om John Kerry på kanalens nettsider.

Morten Øverbye
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Carl har fått en reprimande, sa nyhetskanalens talsmann Paul Schur til nyhetsbyrået AFP tidligere i kveld.

Schur ville ikke si hvilke konsekvenser avsløringen hadde fått for kanalens viktigste politiske korrespondent, etter at det ble kjent at Carl Cameron hadde publisert en falsk historie om John Kerry.

Den falske artikkelen dekket det som angivelig skulle være et folkemøte Kerry deltok på etter presidentdebatten med George W. Bush natt til fredag.

- Så ikke neglene og neglebåndene mine flotte ut? Hvilken god debatt! skulle Kerry ifølge artikkelen ha sagt på folkemøtet.

- Kvinner burde se ut som meg! Jeg tar manikyr, sa Kerry videre til forsamlingen i Camerons falske artikkel, der Kerry også fortalte velgerne hva som var forskjellen mellom ham og George W. Bush:
- Jeg er metroseksuell, han er cowboy.

Talsmenn for Fox vil ikke forklare hvordan den falske artikkelen kunne publiseres på nyhetskanalens nettsted uten at den ble stanset av redigerere eller vaktsjefer.

Cameron er tidligere kjent for å ha dekket valgkampen til president George W. Bush samtidig som Camerons kone deltok i kampanjen for å få presidenten gjenvalgt.

Ifølge den sterkt Fox News-kritiske dokumentarfilmen Outfoxed, skal den Murdoch-eide kanalen ha som redaksjonell linje å være positiv til den sittende presidenten.

Dokumentarfilmen viser blant annet en sekvens fra et intervju Cameron gjorde med George W. Bush under valgkampen 2000. I flere av minuttene før intervjuet starter, prater Cameron med presidenten om hvordan korrespondentens kone jobber iherdig for at Bush skal bli gjenvalgt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder