Nobelpris-vinner var horekunde

Årets nobelprisvinner i litteratur, V.S. Naipaul, innrømmer at han har benyttet seg av horer. Grunnen var at han ikke hadde tid til å flørte med kvinner.

Ekteskapet haltet

Forfatteren er svært kontroversiell. Først og fremst for sin harde kritikk av islam. Nå stikker han hodet frem igjen.

- Det var i en periode da jeg var veldig opptatt med mitt arbeid, og mitt ekteskap var ikke det beste. Jeg hadde ikke tid til å oppvarte kvinner, da det er meget tidkrevende, sier nobelprisvinner Naipaul i radiointervjuet.

- Hvis man skal oppvarte en kvinne skikkelig, kan det ta dager og uker, og man må gi opp sitt arbeid, sier han.

Fikk trøst

Naipaul hevder han ikke har truffet en prostituert kvinne på 33 år, og at den perioden i livet hans er over. Men han innrømmer at han er veldig takknemlig for at de var tilgjengelig da han trengte dem.

- De tilbød meg trøst og ga meg en seksuell avslapning jeg ikke fikk ellers i mitt liv, sier han.

Naipaul forteller at et møte med en prostituert kvinne bare innebar fysisk kjærlighet, men at det er svært viktig for en ung mann.

Angrer intet

- Å oppsøke prostituerte er ingen skam, og jeg angrer ingenting, sier han.

I flere av sine bøker beskriver Naipaul hvordan romanfigurene besøker bordeller og har sex med prostituerte. Både i «Bortenfor troen» og «Half a Life», som kommer i norsk oversettelse neste år, skildrer V.S. Naipaul bordellbesøk i Pakistan og Afrika. Ifølge Aftonbladet kan bøkene tolkes som delvis selvbiografiske.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder