- Jens utsatt for sexisme

STOCKHOLM (VG) Sveriges utenriksminister Anna Lind anklager pressen for å utsette Jens Stoltenberg for sexisme.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Jeg har inntrykk av at Jens Stoltenberg blir utsatt for sexisme fra pressen. Kan dere ikke forstå at det er noe på innsiden av hodet hans også, ikke bare på utsiden? sa en opprørt svensk utenriksminister Anna Lind under statsminister Jens Stoltenbergs Sverige-besøk i går.

Foranledningen var at en svensk ukebladjournalist henvendte seg til norsk presse for å få greie på om Stoltenberg får mye fanpost fra kvinner.

Anna Lind, som stod like i nærheten, brøt inn til sin gode venns forsvar. Opptrinnet endte med en kort, men heftig diskusjon mellom journalisten og Lind.

Diskusjonen ble avbrutt av at Stoltenberg kom ut av TV-studioet i det svenske regjeringskvartalet. Stoltenberg ønsker ikke å kommentere Linds uttalelser. Han avstår alltid fra å kommentere sitt eget utseende og liker dårlig å bli fremstilt som «pikenes Jens».

Nære venner

Statsminister Jens Stoltenberg og Sveriges utenriksminister Anna Lind har vært nære venner siden 1984. Da var de begge nestledere for den sosialdemokratiske ungdomsorganisasjonen i sine respektive land.

Karrierene deres har utviklet seg parallelt, de giftet seg samtidig og fikk barn samtidig. Når de treffes i jobbsammenheng setter de alltid av tid til en lunsj eller en spasertur sammen.

- Hun har lært meg at det går an å kombinere varme og medmenneskelighet med evnen til kjølig analyse, sier Stoltenberg om forholdet sitt til Lind.

Vertinne

I går var Anna Lind vertinne for Stoltenberg i det Moderna Museet. Lind var initiativtager til å skaffe museet nye lokaler, som tidligere kulturråd i Stockholm.

Museet har blant annet en stor samling Munch. Et av bildene han fikk se, var et portrett av August Strindberg. Museets innkjøpere var blant de få som faktisk oppdaget Munch mens han levde, og kjøpte et bilde av ham malt i 1917 samme år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder