EVAKUERES: Innbyggere i Brgy Calingatngan krysser en oversvømmet gate i Øst-Samar på Filippinene lørdag. Foto: Alren Beronio AFP

26 døde etter storm på Filippinene

Den tropiske stormen Kai-Tak har ført med seg jordskred som har tatt livet av flere mennesker. Søndag er dødstallet oppe i 26, melder AFP.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Stormen har rast i helgen, og ifølge CNN var over 2600 familier evakuert i Nord-Samar og 4500 familier hadde samlet seg i evakueringssentre i Tacloban City lørdag.

Kai-Tak har hatt en vindstyrke opp mot 75 kilometer i timen og har herjet på de østlige delene av Filippinene siden fredag lokal tid. Stormen har ført til oversvømmelser, strømbrudd og flere jordskred.

Opptil 30 mennesker er fortsatt savnet etter et jordskred i landsbyen Naval i Biliran-provinsen, rundt 500 kilometer sørvest for hovedstaden Manila, opplyser en talsmann for politiet, ifølge NTB.

Ifølge den filippinske nettavisen Rappler er over 220.000 mennesker berørt av stormen som lokalt kalles Urduja. På 24 timer falt 780 millimeter nedbør i kommunen Guiuan. Normalt kommer 440 millimeter på en måned.

Natt til søndag lokal tid melder Philippine Star at stormen er nedgradert til tropisk lavtrykk og beveger seg mot provinsene Aklan og Palawan. Meteorologisenteret PAGSA på Filippinene har på Twitter send ut tropisk syklon-varsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder