PÅGREPET: Cesar Sayoc ble pågrepet forrige fredag. Mandag ble han siktet i saken og anklages for å ha sendt pakkebomber til flere kjente demokrater i USA, blant annet Hillary Clinton og Barack Obama. Foto: WPLG-TV via AP / NTB scanpix

Pakkebombe-siktet overføres til New York

Cesar Sayoc, som er siktet for å ha sendt pakkebomber til en rekke demokrater og Trump-kritikere, har godtatt å møte i retten i New York. Blir han funnet skyldig, kan han risikere over 50 års fengsel.

  • mia.becker@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Sayoc møtte i en føderal domstol i Miami fredag. Han godtok overføring til New York og kommer ikke til å søke umiddelbar løslatelse mot kausjon.

les også

Dette er mannen som er siktet for brevbombene i USA

56-åringens advokater sa fredag at det er bedre om hans forsvarere i New York kan ta saken så fort som mulig.

Bakgrunn: Bombefunn i CNNs lokaler i New York: – Åpenbart en terrorhandling

Tidspunktet for overføringen er fremdeles ikke bestemt. Det kan skje raskt eller ta uker, og blir vanligvis ikke kunngjort på forhånd. Selv ikke forsvarsadvokater blir informert om overføringen.

Sayoc er anklaget for å ha sendt pakkebomber til blant andre Hillary Clinton og Barack Obama. En pakkebombe ble også sendt til TV-stasjonen CNN.

Fikk du med deg? Bombemistenkt hadde liste med 100 navn

Les også: Dette har mottakerne til felles

Ingen av bombene eksploderte, og ingen kom til skade.

Ifølge amerikansk påtalemyndighet risikerer Sayoc over 50 års fengsel hvis han blir funnet skyldig i å ha sendt rørbombene.

56-åringen ble pågrepet i Florida forrige fredag etter at etterforskere knyttet ham til bombene ved hjelp av fingeravtrykk og DNA. Mandag ble han formelt siktet i saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder