TØRSTE: Amerikanske soldater fra US Marines på utmarsj på Island i forrige uke. I helgen gikk flere utesteder i Reykjavik tomme for øl med flere tusen amerikanske soldater i byen.

TØRSTE: Amerikanske soldater fra US Marines på utmarsj på Island i forrige uke. I helgen gikk flere utesteder i Reykjavik tomme for øl med flere tusen amerikanske soldater i byen. Foto: Marine Corps/Lance Cpl. Menelik Collins

Amerikanske soldater på vei til Norge: Drakk Reykjavik tom for øl

Flere barer og restauranter i Reykjavik gikk tomme for øl i helgen, da 6000–7000 amerikanske soldater, på vei til NATO-øvelsen Trident Juncture i Norge, tok seg en kveld på byen.

Ifølge det islandske nyhetsnettstedet Visir, kastet amerikanerne seg over det lokale brygget og tok for seg så store mengder at serveringsstedene måtte be om nød-forsyninger.

Med flere tusen amerikanske soldater på landlov, gikk det mer øl enn noen hadde ventet:

Ifølge bloggeren Eiríkur Jónsson, rapporterte flere skjenkesteder at de aldri hadde opplevd maken. Ølkjørere fra det lokale bryggeriet Ölgerðin ble utkalt for å levere mer, men de «slåss mot en overlegen styrke», skriver bloggeren.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sa mandag til VG at han ikke frykter ølkrise i Norge.

– Nei, jeg er ikke redd for at man kommer til å gå tom for øl. Vi har bare fått gode ord om den planleggingen som har vært og det mottaksapparatet som både sivilt og militært har satt i gang. Jeg har vært rundt hos mange av nasjonene, og de bare skryter, sa Bakke-Jensen.

Dette er Trident Juncture 2018–50 000 NATO-soldater øver i Norge

Varmet opp på Island

De første amerikanske marinefartøyene kom til den islandske hovedstaden onsdag i forrige uke, og de siste forlot Reykjavik søndag.

Flere amerikanske tropper, blant annet deler av US Marines, har hatt forøvelser i kaldt og hustrig høstvær på Island de siste ukene, hvor de har forberedt seg til NATO-øvelsen i Norge, med mer enn 50.000 soldater.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder