SØK: Helikoptre er sentrale i søket etter de titalls savnede sørvest i Japan. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix

Flomkatastrofen i Japan: Minst 141 døde

Etter den verste flomkatastrofen på flere tiår i Japan er minst 141 personer døde. Nå er det frykt for at overlevende skal rammes av heteslag.

  • uvakt@ntb.no

I tillegg til de omkomne er minst ti personer fortsatt savnet, opplyser talsperson Yoshihide Suga i den japanske regjeringen. Samtidig skriver japanske medier at ytterligere rundt 50 mennesker ennå ikke er gjort rede for.

les også

Minst 100 døde etter uværet i Japan

På grunn av mangel på rent drikkevann og høye temperaturer på over 35 grader er det frykt for at befolkningen i de hardt rammede områdene skal få heteslag. I byen Kure er over 226.000 mennesker isolert uten vann og forsyninger som følge av regnkatastrofen.

– Ikke noe vann, ikke noe mat, ingenting kommer til byen. Vi kommer til å bli dehydrert om vi fortsetter å være isolert, sa en lokal innbygger i Kure til den japanske avisen Mainichi.

Regnet har gitt seg, og forholdene begynner å bli bedre for de mer enn 70.000 menneskene som deltar i søket etter overlevende i Japan. Ødeleggelsene er enorme sørvest i landet, slik som her i Hiroshima. Foto: Haruka Nuga / AP / NTB scanpix

Vanskelig redningsarbeid

Tirsdag begynte vannmassene endelig å trekke seg tilbake etter at regnværet ga seg mandag. I byen Kurashiki, med over 400.000 innbyggere, ble flere bydeler helt oversvømt, og flere mennesker måtte klatre opp på hustakene sine for å bli reddet.

Mer enn 70.000 personer deltar i søket etter savnede, men gjørme og store vannmasser skaper voldsomme problemer for redningsarbeiderne. Likevel fortsetter arbeidet med uforminsket styrke.

Statsministeren avlyste utenlandstur

Dødstallet, offisielt 141 personer, er det høyeste som følge av flom i Japan på mer enn 30 år. Statsminister Shinzo Abe avlyste mandag en planlagt utenlandstur for i stedet å reise til de hardest rammede områdene sørvest i landet.

Japan gjennomgår tunge regnsesonger tidlig om sommeren hvert år, men i år har det kommet rekordstore mengder. Enkelte steder har det falt over en meter regn på kort tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder