MÅTTE FORKLARE SEG: Trump Jr. kunne ikke se at det var galt å møte Veselnitskaja. Foto: AP / NTB scanpix

Donald Trump jr. nekter for å ha diskutert møtet med sin far

Justiskomiteen i det amerikanske Senatet har offentliggjort 1.800 sider med avskrift fra alle som har måttet svare på spørsmål i Trump-etterforskningen.

VG / NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Blant dem som i fjor høst ble innkalt av Kongressen for å forklare seg om sine russiske kontakter, var president Donald Trumps eldste sønn.

les også

Tidligere FBI-agent om Trump: «Hvorfor lyve hvis det ikke er noe å lyve om?»

I juli i fjor medga Donald Trump jr. at han i valgkampen hadde et møte med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i Trump Tower i New York.

Hun hevdet å sitte på kompromitterende opplysninger om Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, noe hun ifølge Trump jr. likevel ikke gjorde.

Trump jr. sa under utspørringen i Senatets justiskomité at han ikke kunne se at det var galt å møte Veselnitskaja.

les også

Melania Trump innlagt på sykehus

Ifølge avskriften nektet han videre å ha diskutert møtet med faren, ei heller hva han skulle fortelle etterforskerne når han ble bedt om å forklare seg.

Han mener også at avskriftene viser at han svarte på alle spørsmålene han fikk.

– Publikum kan nå se at jeg i over fem timer svarte alle spørsmålene som ble spurt og var oppriktig og rettferdig med komiteen, sier Trump jr. i en uttalelse.

Han benytter også sjansen til å takke flere av medlemmene i komiteen for deres høflighet og profesjonalitet.

The New York Times skrev i juli i fjor at Trump jr. før møtet med Veselnitskaja ble informert om at russiske myndigheter ønsket å fremme farens presidentkandidatur.

les også

Nord-Korea truer med å avlyse Trump-møtet

Noen uker senere skrev Washington Post at Donald Trump instruerte sønnen om hva han skulle si under utspørringen i Senatet, noe som skjedde om bord i Air Force One da presidenten var på vei hjem fra G20-toppmøtet i Tyskland 8. juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder