IKKE HELT PRESIDENTEN: Forsvarsminister Ashton Carter (til høyre) ønsket vår egen Jens Stoltenberg velkommen hos Pentagon torsdag. Foto:Chip Somodevilla,Afp

Stoltenberg invitert til Det hvite hus likevel

Pipa fra Det hvite hus fikk en annen lyd.

Artikkelen er over fem år gammel

Stoltenberg fikk ikke noe møte med president Barack Obama under sitt tre dager lange opphold i Washington denne uka, men er invitert tilbake til Det hvite hus i mai.

Torsdag avsluttet han Washington-oppholdet med et møte med Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice, som overbrakte invitasjonen.

– Ambassadør Rice takket NATOs generalsekretær for hans sterke lederskap av alliansen i en kritisk tid for europeisk sikkerhet, og hun var glad for å overbringe en invitasjon fra presidenten om å besøke ham i mai, opplyser en talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Bernadette Meehan.

VG MENER:Dårlige nyheter for Europa

Ifølge Meehan diskuterte Stoltenberg og Rice en rekke transatlantiske sikkerhetsspørsmål under torsdagens møte.

De to rekapitulerte beslutningene som ble fattet under NATO-toppmøtet i Wales i 2014 og diskuterte også planene for det neste NATO-toppmøtet i Warszawa i 2016, heter det i kunngjøringen fra Meehan.

Sentralt plasserte NATO-kilder hevdet tidligere i uka overfor Bloomberg-kommentatoren Josh Rogin at Stoltenberg i god tid før sitt besøk i Washington, ba om et møte med president Obama.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder