Flere barn blant de drepte **Tirsdag konfliktens hittil blodigste dag

SKADET: En palestinsk mann bærer en jente som ble skadet i Israels angrep på FN-skolen i Jebaliya flyktningleir onsdag morgen. Foto:Khalil Hamra,Ap

AFP: 20 drept i bombeangrep mot FN-skole

20 personer ble drept i et israelsk bombeangrep mot en FN-skole på Gazastripen onsdag morgen. Det opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP.

 • Eva-Therese Loo Grøttum

Artikkelen er over seks år gammel

FORTVILELSE: En palestinsk mann sørger over tapet av en slektning som medisinsk personell sier omkom i en israelsk bakkeoffensiv onsdag morgen. Foto:Finbarr O'reilly,Reuters

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNWRA) advarer nå om at de nå er på bristepunktet, med over 200.000 palestinere som har søkt tilflukt i FN-skoler etter beskjed fra Israel om å evakuere.

Flere titalls mål på Gazastripen ble bombet natt til onsdag.

To palestinske barn, blant dem en funksjonshemmet jente på 11 år, ble også drept natt til onsdag i israelske bombeangrep mot Gazastripen, ifølge medisinske kilder.

ANGREP: Palestinere samler seg utenfor klasserommet på FN-skolen Abu Hussein i Jebaliya flyktningleir. Skolen der flere hundre palestinere hadde søkt tilflukt, ble ifølge palestinsk helsepersonell truffet i et israelsk bombeangrep onsdag morgen. Foto:Lefteris Pitarakis,Ap

Den elleve år gamle jenta skal ha blitt drept i et angrep nord på Gazastripen, mens en 16 år gammel jente skal ha blitt drept i et av angrepene mot de sentrale delene av territoriet.

Ifølge palestinske medisinske kilder ble også minst 21 palestinere drept i andre angrep i natt, men tallene er usikre og endres fortløpende. Nord på Gazastripen skjøt ifølge NTB israelske stridsvogner mot en rekke hus øst i Jabalya, hvor 13 ble drept og mange såret.

Åtte ble drept i andre angrep på Gazastripen, blant dem fem fra samme familie, skriver NTB.

Blodig døgn

Antallet drepte palestinere i den nå 22 dager lange konflikten har passert 1220, mens 53 israelske soldater og tre sivile israelere er drept. Tirsdag var en av de blodigste periodene så langt i konflikten mellom Israel og de væpnede gruppene på Gazastripen. Ifølge nyhetsbyrået AP ble 128 palestinere drept i løpet av én dag.

Det internasjonale samfunnet har foreløpig ikke lykkes med å få til en våpenhvile, mens konflikten blir stadig mer brutal. Under feringen av den muslimske høytiden Id mandag ble minst ni barn drept i et angrep mot en strand i Gaza.

– Det vil ta år å bygge opp det som er ødelagt, sier Mazen Naim, som jobber for Flyktninghjelpen i det palestinske området.

Ingen våpenhvile

FNs generalsekretær har gjentatte ganger stilt krav om en øyeblikkelig humanitær våpenhvile, men kamphandlingene har likevel fremholdt fra begge sider:

Hamas' ledere insisterer på at de ikke vil gi seg før kravene deres om at Israel trekker seg tilbake blir møtt, skriver AP. Hamas krever også slutt på den syv år lange blokaden ved at grensene til Egypt og Israel gjenåpnes.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa på sin side mandag at han forventet at krigen blir langvarig, og at Israel ikke vil gi seg før alle underjordiske tunneler mellom Gaza-stripen og Israel er fullstendig ødelagte.

Tirsdag ble det tent et lite håp om fremgang da en israelsk tv-kanal meldte om enighet i forhandlingene som megles via Egypt, men opplysningene ble senere trukket tilbake, skriver Sky News.

En palestinsk delegasjon er ventet til Kairo onsdag, skriver NTB.

Mistet strømmen

I BRANN: Tung røyk henger over Gaza by etter et rakettangrep tirsdag. Foto:Ahsraf Amra,AP

Tirsdag morgen ble også Gazas eneste strømforsyning kuttet da byens kraftverk ifølge kraftverkets egne representanter ble truffet av skall fra en rakett. Ifølge Sky News opplyser selskapet at de vanligvis forsyner 2/3 av Gazas innbyggere med elektrisitet.

Utenriksminister Børge Brende (H) sa tirsdag at han mener Israel ikke kan forsvare den massive ødeleggelsen av Gaza.

– Jeg kan ikke forstå at Israel kan oppnå større sikkerhet ved å legge livsgrunnlaget til 1,8 millioner mennesker i ruin. Jeg tar også sterk avstand fra militante gruppers rakettangrep mot Israel, sa utenriksministeren til NTB.

Les også

 1. Rakett traff Gaza-sykehus: Israel og Hamas skylder på hverandre

  Minst ni barn ble mandag drept i et rakettangrep på Gaza. Kort tid etter rammet en ny rakett hovedsykehuset i byen.
 2. – Gjenoppbyggingen i Gaza vil ta år

  Over 180.000 mennesker har søkt tilflukt i…
 3. AFP: 13 palestinere drept i angrep på Gazastripen

  Minst 13 palestinere ble drept i to nye bombeangrep mot Gazastripen natt til tirsdag.
 4. Dette er «mirakelet i Gaza»

  Få dager etter hennes dramatiske ankomst til verden går historien om mirakelet i Gaza verden rundt.

Mer om

 1. Midtøsten

Flere artikler

 1. FN: 5 granater drepte 19 flyktninger på FN-skole

 2. Han lette desperat etter
  familien sin. Så ble han drept.

 3. – Gjenoppbyggingen i Gaza vil ta år

 4. Hevder at kona og barnet til Hamas-topp ble drept i angrep

 5. Hamas: Ingen opplysninger om savnet soldat

 6. Kafé og boliger bombet på Gazastripen

Fra andre aviser

 1. Blodbad i Gaza

  Bergens Tidende
 2. Nye dødsofre på Gazastripen

  Aftenposten
 3. Over 600 raketter skutt mot Israel – Hamas vil fortsette angrepene

  Aftenposten
 4. FN: Ingen trygge steder på Gazastripen

  Bergens Tidende
 5. - Våpenhvilen på Gazastripen er over

  Bergens Tidende
 6. Offensiven mot Gaza fortsetter

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder