FORTVILET: Slektninger av passasjerer som var om bord på det savnede flyet gråt under en markering i Beijing 100 dager etter at flyet forsvant. Foto:Greg Baker,Afp

Rapport: Alle om bord i Malaysia Airlines-flyet trolig kvalt

En rapport fra australske myndigheter mener det er mest
sannsynlig at både besetningen og passasjerene omkom av oksygenmangel

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Alle de 239 personene som var om bord i det savnede Malaysian Airlines-flyet Flight MH370 var trolig allerede døde da flyet styrtet. Det skriver Australian Transport Safety Bureau (ATSB) i en 55 sider lang rapport om flymysteriet.

I rapporten kommer det frem at det utfra andre bevis er mest sannsynlig at både besetningen og passasjerene døde av oksygenmangel, skriver Reuters.

Foto: Grafikk:TOM BYERMOEN,VG

- Siden flyet holdt en jevn kurs og det ikke var mulig å få tak i besetningen, virker det mest sannsynlig at alle var rammet av oksygenmangel, skriver ATSB i rapporten.

Torsdag morgen norsk tid ble det kjent at australske myndigheter mener flyet, som ble borte på vei mellom Kuala Lumpur og Beijing natt til 8. mars, fløy på autopilot da det forsvant. Flyet skal så ha gått tomt for drivstoff og styrtet i havet.

BAKGRUNN: Hva har skjedd med MH370? Her er de mest sannsynlige teoriene

Det har pågått en enorm leteaksjon etter flyet i flere måneder, men ingen spor etter flyet har blitt funnet. Søket har nå blitt flyttet sørover i Det indiske hav, etter at en uavhengig ekspertgruppe kom frem til at flyet trolig har styrtet et annet sted enn tidligere antatt.

Nylig kom det frem at kapteinen på flyet, Zaharie Shah, skal være hovedmistenkt i flyforsvinningen. Blant annet skal etterforskere ha fått gjenopprettet data fra flysimulatoren 53-åringen hadde hjemme og funnet ut at han hadde plottet inn en rute til en fjerntliggende øy i Det indiske hav.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder