KAN SKYTE NED FLY: En soldat håndterer et maskingevær myntet på fly i Saada, Jemen. Bildet er tatt 31. mars. Saudi-Arabia har ledet flere luftangrep mot Houthi-militsen den siste uka. Foto:Stringer,Reuters

Flyselskaper frarådes å fly over Jemen

Det europeiske luftsikkerhetsbyrået (EASA) fraråder flyselskaper å fly i jemenittisk luftrom.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Oppfordringen kommer etter at Frankrike ba sine flyselskaper om å fly rundt Jemen. EASA har ikke forbudt EUs flyselskaper å fly over Jemen, men oppfordrer de øvrige EU-landene til å gjøre som Frankrike.

Bakgrunn:Jemen-ekspert: – Brennbar situasjon i hele regionen

Det jemenittiske flyselskapet Yemenia har allerede innstilt alle sine flygninger av sikkerhetsmessige årsaker.

EASA ber også europeiske piloter om å holde en høyde på minst 24.000 fot over Sudan og Sør-Sudan, der det fortsatt er sammenstøt til tross for våpenhvileavtalen fra februar. Opprørshæren i Sør-Sudan har ifølge FN truet med å skyte ned all flytrafikk.

37 drept natt til onsdag

Et luftangrep mot Jemens havneby Hodiada traff en fabrikk natt til onsdag.37 arbeidere ved fabrikken ble drept og 80 såret, ifølge lokale myndigheter.

Ifølge innbyggere i Hodiada ligger fabrikken i nærheten av en militærleir. Kilder i helsevesenet opplyste tidligere at 23 mennesker mistet livet.

Mandag ble rundt 40 mennesker drept og 200 såret i et luftangrep mot en flyktningleir i Jemen.

Får ikke kontakt med asylbarn

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har gått til luftangrep mot Houthi-militsen i Jemen den siste uken. I tillegg har det vært skyting med artilleri på bakken.

Shaimaa (10) var ti år da hun etter syv år i Norge ble sendt til Jemen i fjor. Hun er ett av asylbarna som har blitt uttransportert fra Norge. Hennes norske støttegruppe får nå ikke kontakt med familien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder