TIL SYKEHUS: USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: AFP/NTB scanpix

Hillary Clinton hasteinnlagt med blodpropp

(VG Nett) USAs utenriksminister Hillary Clinton er sendt til sykehus med blodpropp, opplyser Clintons talsmann.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Clinton pådro seg i midten av desember hjernerystelse etter å ha mistet bevisstheten og falt, angivelig som følge av at hun var dehydrert etter å ha vært plaget av et magevirus.

Under overvåkning

Under en oppfølgingskontroll hos legene søndag, ble det oppdaget blodpropp i hjernen til den amerikanske utenriksministeren.

- Utenriksministerens leger oppdaget at det hadde dannet seg en blodpropp som følge av hjernerystelsen hun pådro seg for flere uker siden, opplyser Clintons talsmann Philippe Reines.

- Hun behandles nå med blodfortynnende medisiner og er innlagt ved New York Presbyterian Hospital for at de skal kunne overvåke medisineringen de neste 48 timene, sier han. Han legger til at legene samtidig vil undersøke om hun kan ha fått hjerteproblem eller lignende som følge av hjernerystelsen.

Blodpropp i hodet kan forårsake slag.

Behandles muligens for mer

Clinton har ikke vist seg offentlig siden hun slo hodet, og har blant annet måtte avlyse en tur til Marokko og Midtøsten som følge av hjernerystelsen.

- Legene hennes vil overvåke tilstanden hennes og avgjøre om det skal settes i verk ytterligere tiltak, sier Reines.

Han legger i tillegg til at det skal være andre problemer knyttet til hjernerystelsen som hun også behandles for, men han går ikke i detalj.

Clinton er i ferd med å avslutte sin periode som utenriksminister for USA, og planlegger å gi seg hvis og når John Kerry - Obamas ønskede erstatter - blir godkjent av Senatet.

Før blodproppen ble oppdaget var det forventet at Clinton skulle begynne å jobbe igjen i løpet av denne uken.

VG Nett/NTB/AP

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder