SUTHERLAND SPRINGS: Etterforskere merker kulehull i kirkedøren etter kirkemassakeren søndag kveld. Kirkens eget videokamera har fanget hendelsen på tape. Foto: Scott Olson AFP

Blodbadet i Texas fanget på film av kirkens eget kamera

Kirkens eget videokamera fra gudstjenesten filmet gjerningsmannen skyte rundt seg i Texas, sier etterforskere til avisen New York Times.

Den mistenkte gjerningsmannen bak kirkemassakren i Texas skjøt sammenhengende i flere minutter. Han gikk metodisk til verks og skjøt også mot barn, fortalte politietterforskerne onsdag, ifølge avisen New York Times.

26 personer ble drept, inkludert et ufødt barn og 20 personer ble såret i kirkemassakren som fant sted under den tradisjonelle søndagsmessen i baptistkirken i Texas, USA.

Et videoopptak av hendelsen fra kirkens eget filmkamera er nå overlevert til de statlige og føderale etterforskerne. First Baptist Church i Sutherland Springs pleide nemlig å gjøre opptak av gudstjenestene og legge dem ut på nett.

Videoen med de grusomme handlingene viser at gjerningsmannen skjøt rundt seg i omtrent syv minutter, sier en anonym offisiell politikilde til avisen. Kirkemassakren blir beskrevet som den verste i Texas' historie.

Saken fortsetter under videoen av Stephen Willeford, som skjøt Texas-skytteren under angrepet mot kirken.

Får ikke åpnet iPhone

Ifølge myndighetene hadde 26-åringen med seg en Ruger AR-556 rifle da han avfyrte minst 450 skudd i og utenfor baptistkirken. I tillegg ble det funnet en Glock 9 millimeter og en Ruger .22-kaliber i bilen. Våpnene hadde han selv kjøpt i Texas og nabostaten Colorado mellom 2014 og 2017.

Etterforskerne har altså funnet i alt tre våpen, men leter fortsatt etter et fjerde som gjerningsmannen skal ha kjøpt på lovlig vis i samme tidsperiode.

LES OGSÅ: Texas-skytteren rømte fra psykiatrisk sykehus i 2012

26-åringen hadde også med seg en iPhone, som etterforskerne har lagt beslag på, men myndighetene har så langt ikke klart å åpne den.

– På dette tidspunktet er vi dessverre ikke i stand til å få tilgang til telefonen. Vi jobber veldig hardt med det, sa en representant for FBI, Christopher Coms, på en pressekonferanse i Sutherland Springs tirsdag kveld.

Saken fortsetter under bildet

Blomster, kors og minner er satt opp i den lille byen, som ble rammet for de verste massakeren i Texas' historie. 26 personer ble drept og 20 såret i angrepet. Foto: Scott Olson AFP

Gjerningsmannen kjørte fra kirken, krasjet og skjøt seg selv i hodet med ett av de to håndvåpnene han hadde med seg.

Etterforskerne som ga opplysningene til New York Times er ikke navngitt av hensyn til den pågående etterforskningen.

De sier også til avisen at de ikke har noen holdepunkter for å si om flere var involvert i angrepet på kirken, eller om massakren var politisk eller religiøst motivert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder