SKADET: Skadede irakere sitter utenfor Yarmouk Sykehus i Bagdad etter at en selvmordsbomber prøvde å drepe dem. Foto: EPA

Rekrutteringssenter mål for selvmordsbomber

(VG Nett) Nok en gang var irakere i kø foran et rekrutteringssenter mål for en selvmordsbomber. Minst 13 irakere har mistet livet i dag.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL


Minst seks ble drept og 28 skadd da en selvmordsbomber kom kjørende i bil mot et irakisk militært rekrutteringssenter. Ifølge irakisk politi var soldater, rekrutter og sivile ofre for bomben.

SKADET: Ali Muntather blir båret av sin far Muntather Ahmed Ali etter å ha blitt behandlet på sykehus etter en bombeeksplosjon. Foto: AP

- Idet han kom, sprengte han seg selv i lufta. To soldater ble løftet til himmels og slengt over gaten, sa Hussein Mohammed som var 20 meter unna hendelsen.

Angrep mot militær-konvoi

Omtrent to timer senere skjedde akkurat det samme mot en militær-konvoi i Jadriva sør i Bagdad, ifølge det lokale politiet. Dette angrepet tok livet av syv irakere og såret minst to andre.

Tidligere i dag ble en dommer ved spesialdomstolen mot Saddam Hussein er drept i et attentat.
Rekrutteringssenteret har vært mål også for tidligere angrep. 11. februar i fjor døde 45 rekrutter og 17. juni samme året døde 35 som følge av lignende angrep.

Mandag mistet 125 irakere livet i et selvmordsangre p da de stod i kø for å søke jobb som politimenn. Det er den verste enkelthendelsen siden Saddams fall.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder