GIFTER SEG: Bryllupet skal finne sted 8. april i år. Foto: AP

Det lange, ulovlige forholdet

(VG Nett) Prins Charles og Camilla Parker-Bowles har kjent hverandre i mer enn 30 år og skal også ha vært svært nære venner da de begge var gift med andre.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Charles hadde visst ikke særlig behov for sex med meg. Det så ut til å holde med en gang hver tredje uke eller der omkring, og jeg kunne ikke la være å tenke at det var et mønster i oppførselen hans.

- Det var en dame han pleide å treffe en gang hver tredje uke før vi møtte hverandre, tilføyde Diana. Dette tolkes som en henvisning til Camilla Parker-Bowles, prinsens daværende gamlekjæreste og nå gifteklare kjæreste.

Var kjærester

Camilla møtte Charles da han var 25 år gammel. Vennskapet vokste til kjærlighet, og Camilla tilbragte ofte tid i prinsens leilighet i Buckingham Palace.

Fordi Camilla trodde Charles aldri ville fri, giftet hun seg med offiseren Andrew Parker-Bowles. De to fikk senere to barn som nå er 25 og 29. Prins Charles har som kjent to sønner, Harry og William.

Camilla ble født 17. juli 1947 og tok utdanning både i fødebyen London, i Sveits og i Frankrike. Som barnebarn av lord Ashcombe vokste hun opp i Sussex med stor plass og mye fritid. Hun likte å jakte i skogen rundt eiendommen, en interesse hun fortsatt har.

Charles giftet seg med Lady Diana Spencer i 1981. Men vennskapet til Camilla fortsatte. Og hun var en del av livet til prinsen også etter drømmebryllupet. Diana skal ha sagt noe som sånt som «det er tre parter i dette ekteskapet».

Trøstet Charles

I 1992 annonserte Charles og Diana sin separasjon. Camilla var raskt fremme for å trøste prinsen. Prinsen innrømmet senere at han hadde vært utro i ekteskapet med Diana. Camilla valgte å tie om det.

I 1995 tok også hennes ekteskap slutt. Siden har hun og Charles blitt obeservert mer og mer sammen. I 2002 holdt Camilla sin første offisielle tale og i 2004 ble hun nevnt i et offentlig dokument fra kongefamilien. Det har tatt lang tid, men nå ser det ut til at de fleste aksepterer at Charles og Camilla har funnet kjærligheten.

Målinger i flere britiske aviser den siste tiden viser at et flertall av britene godtar Camilla Parker Bowles, og at de vil støtte et bryllup med prins Charles. Kanskje er det derfor de to etter så mange år har annonsert et giftemål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder