• Stengte skoler gir økte forskjeller

  Hjemmeundervisning fungerer dårlig for millioner av fattige barn i Storbritannia. Mange vil ikke klare å ta igjen det de nå mister. Over 100 00 coronasmittede briter er er døde, og de fleste skoler stengt.

  Publisert 30. januar, kl. 16:39

 • Myndighetene håper å kunne åpne skolene igjen etter påske. Det betyr at barna må streve med hjemmeundervisning i lang tid ennå.

 • Nærmere en tredel av barna i Storbritannia lever i fattigdom. Det er over 4 millioner barn. Mange av disse barna sliter med elendige kår for hjemmeundervisning, uten PC, pult og arbeidsro.

 • Pandemien har framhevet dype forskjeller i samfunnet. I jula sørget UNICEF for matleveranser til barn i London. Det er første gang UNICEF har gjort dette i Storbritannia.

 • Manchester United-stjernen Marcus Rashford har siden coronapandemien brøt ut, brukt sin posisjon til å tale vanskeligstilte barns sak. Presset som den populære fotballspilleren skapte, førte til at den konservative regjeringen i en periode bøyde av og sørget for gratis skolemat. til familier med behov for hjelp.

 • – Gapet vil bare fortsette å øke. Noen få måneder med tapt skolegang vil kunne ha innvirkning på disse barna for alltid. Mange vil ikke være i stand til å ta igjen det tapte, mener hjelpeorganisasjoner. De er også redde for at de stengte skolene vil føre mange flere barn ut i uheldige gjengmiljøer og kriminalitet.

Artikkelen er over ett år gammel

Mer om

Skolemat

Manchester United

Storbritannia

Marcus Rashford

Coronaviruset internasjonalt

Barn

Flere artikler

 1. FN-topp om coronatiltakene: Dette gjorde Norge feil

 2. Flere kommuner: Innfører full hjemmeskole frem til jul etter smitteutbrudd

 3. Pluss content

  Flere tar barna ut av skolen: – Angrer ikke et sekund

 4. UNICEF: - Svært bekymret for skolestenging

 5. Unicef: Stadig flere barn i nød