SIKTET: Indonesiske Siti Aishah (25) og vietnamesiske Doan Thi Huong (28). Foto: AFP/Reuters

Kvinner siktet for drapet på Kim Jong-nam

Siti Aishah (25) og Doan Thi Huong (28) risikerer dødsstraff for drapet på halvbroren til Nord-Koreas leder.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

De to kvinnene var omringet av store politistyrker da de fikk opplest siktelsen i en rettssal i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Malaysisk politiet mener at Siti Aishah (25) og Doan Thi Huong (28) med viten og vilje smurte den dødelige nervegiften VX i ansiktet på Kim Jong-nam mens han ventet på et fly til Macau.

Kort tid senere døde diktator-broren av en alvorlig lammelse.

Les mer: Nervegiften klassifiseres som et masseødeleggelsesvåpen av FN

Den indonesiske 25-åringen har hele tiden hevdet at hun var uvitende om at hun tok del i drapsgåten som forbløffer verden.

Til indonesisk politi har hun blant annet forklart at hun fikk 750 kroner for å delta i det hun angivelig trodde var et reality-show på flyplassen i Kuala Lumpur.

Hun har også forklart at hun trodde nervegiften var babyolje.

Familien til den andre kvinnen: Hun må ha blitt lurt

Malaysisk politi har hele tiden vært klare på at de ikke tror på historien, og nå er de to kvinnene altså siktet for drap.

Politisjef Khalid Abu Bakar mener de to kvinnene var trent på forhånd, og at de må ha visst at stoffet var giftig - blant annet fordi de vasket hendene like etter angrepet.

Dersom kvinnene blir dømt, risikerer de dødsstraff, skriver CNN.

Kim Jong-uns ville maktdemonstrasjoner: Provoserer og henretter sine egne

Malaysisk politi mener imidlertid at det var nordkoreanske statsborgere som ga den dødelige dosen til de to kvinnene – og har etterlyst fire personer.

Dette har ikke falt i god jord hos Nord-Korea, som har beskyldt malaysiske myndigheter for å samarbeide med «fiendtlige styrker» i etterforskningen, og det hele har ført til full ordkrig mellom de to landene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder