VIL UT I ROMMET: Den verdenskjente professoren Stephen Hawking har takket ja til å være med på romferd.

VIL UT I ROMMET: Den verdenskjente professoren Stephen Hawking har takket ja til å være med på romferd. Foto: Matt Dunham AP

Stephen Hawking vil ut i verdensrommet

Men når turen går er ennå uvisst. Selskapet som den verdenskjente professoren skal reise med har siden 2009 hatt planer om å frakte folk ut i verdensrommet, uten å lykkes.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den britiske fysikeren og matematikeren Stephen Hawking (75) sa til TV-programmet «Good morning Britain» mandag at han alltid har drømt om å få reise ut i verdensrommet, og at han nå har fått muligheten.

Hawking skal etter planen være med i et av romfartøyene til Virgin Galactic, som er den første kommersielle «linjen» som frakter vanlige mennesker ut i verdensrommet.

Videre fortalte Hawking at da grunnleggeren av firmaet, Richard Branson, spurte om han ville være med, så takket han ja umiddelbart.

Les også: Hawking opptrer på musikkfestival

– Jeg trodde ingen ville ta meg med, sa Hawking under TV-programmet.

Branson har uttalt at han håper å få sendt folk ut i verdensrommet snart.

Selskapet har riktignok hatt planer om å ta med folk på romfart siden 2009, men planene har stadig blitt utsatt.

Den verdenskjente professoren har vært lammet i hele kroppen i flere år som følge av at han lider av en motonevronsykdom.

Hawking i 2013: Dødssyke bør få mulighet til dødshjelp

Han ble syk da han var 20 år gammel, og fikk da vite at han bare hadde tre år igjen å leve. Nå er han en av verdens mest kjente forskere, og har blant annet skrevet den internasjonale bestselgeren «A Brief History of Time».

Sykdommen gjør at han ikke kan kommunisere direkte med omverdenen, og i stedet har fått en språkcomputer som han styrer med øynene og noen muskler i ansiktet.

Stephen Hawking: – Universet ble ikke skapt av Gud

Hawking, som arbeider ved universitetet i Cambridge, er særlig kjent for sitt arbeid om sorte hull og for å forbinde den generelle relativitetsteorien med kvantemekanikken.

Hans mest berømte verk, «A Brief History of Time», kom ut i 1988 og ble en enorm bestselger.

Hawking har skrevet mange bøker, og har fått en rekke høythengende utmerkelser for sitt arbeid.

Les også: Hawking hyllet Oscar-vinneren etter rolletolkningen av ham selv

Hawking er også et kjent fjes etter flere gjesteopptredener, som seg selv, i serier som «Star Trek: The Next Generation», «Futurama» og «The Big Bang Theory».

I 2014 kom filmen «The Theory of Everything», hvor Hawking ble portrettert av Eddie Redmayne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder