MULIG SMITTEKILDE: Det er ikke sikkert hva magesjauen skyldes, men Jan Roger Fauskanger, gjest på hotellet, spekulerer i om det kan være bassenget. Foto:Privat,

Magesjau-epidemi på charter-mål

Minst femti reisende på et av Vings hoteller i Bulgaria har fått ødelagt deler av ferien av magesjau. – Ving har ikke tatt ansvar, sier frustrert gjest.

På Hotell White Lagoon Beach i byen Baltsjik i Bulgaria herjer det en magesjau-epidemi av ukjent opphav blant gjestene.

– Vi har fått informasjon fra lokale myndigheter om at dette er noe som går langs Svartehavskysten i Bulgaria, sier Christian Grønli, administrerende direktør i Ving, som forteller han har stor forståelse for at magesjau er en kjedelig måte å starte ferien på.

Grønli forteller at Ving i Norge så langt har fått beskjed om at rundt 50 av deres gjester er rammet, og at Ving i Norge har instruert sine samarbeidspartnere til å sette inn ekstratiltak på hygiene, for å forsøke å forebygge sykdommen.

Les også: Dette gjør du hvis uhellet er ute i ferien

Jan Roger Fauskanger, gjest på hotellet og en av de som så langt er rammet av omgangssyken, mener dette er på høy tid. Etter hans beregninger dreier det seg i hvert fall om dobbelt så mange.

FRUSTRERT GJEST: Jan Roger Fauskanger. Foto:PRIVAT,

– Når jeg sier det er minst hundre tar jeg forsiktig i. Mange av de jeg har snakket med har ikke sagt fra til Ving. De sier det ikke tror det vil hjelpe å klage, forteller Fauskanger.

Han og familien har vært på White Lagoon Beach i litt over en uke, og ble klar over at det gikk omgangssyke på hotellet tidlig i oppholdet. På torsdag i forrige uke ble en av sønnene rammet, og søndag lå Jan Roger Fauskanger selv slått ut med magesjau og feber.

– Det kan være fra bassenget. Det har vært veldig skittent hele oppholdet, sier Fauskanger.

Se de utrolige planene: Dette blir verdens største hotell

Mandag ble bassenget stengt, og Fauskanger snakket med en av badevaktene. Han skal ha fortalt at det var på grunn av en rekke klager på at det fløt avføring i bassenget.

– Men det skjedde dagen før. Det er litt utrolig at det ikke ble stengt da det faktisk skjedde, sier Fauskanger.

Familiefaren fra Bergen har forståelse for at det kan oppstå problemer på feriesteder, men sier Ving har vært totalt fraværende inntil tirsdag. Da kom det en SMS til alle gjestene på hotellet, og det dukket opp informasjon i resepsjonen, men Fauskanger meldte fra om at det gikk magesjau i forrige uke.

– Jeg sa fra, og purret på at de måtte sende ut informasjon. I mellomtiden kom det busslast etter busslast med lykkelig uvitende gjester, sier han.

Les også: Ferieturene du aldri vil glemme

Han understreker at mye har gått bra på all inclusive-turen med Ving, men kaller kommunikasjonen med reiseoperatøren et sirkus.

– Når jeg kontaktet de lokale representantene for Ving sa de at de ikke hadde myndighet til å ta avgjørelser der. Hos Ving i Norge skjedde det heller ingen ting før tirsdag, sier en frustrert Fauskanger.

Administrerende direktør Grønli i Ving sier han beklager kommunikasjonssvikten.

– Dette vil vi selvsagt ta opp med våre lokalt ansatte, sier han.

Foreløpig vil ikke Ving kansellere noen reiser til hotellet.

At de ikke varslet sine gjester skyldes ifølge Grønli at de først nylig ble klar over situasjonen, og at det har eskalert i det siste.

– Vi har ikke sett behov for å varsle før nå, sier Grønli.

Han forteller at kompensasjon kan være aktuelt i noen tilfeller, og at Ving vil behandle alle saker individuelt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder