DØMT: Lacey Spears skal ikke ha vist følelser da retten leste opp sin avgjørelse i Westchester tingrett mandag. Foto:Joe Larese,Ap

Mamma-blogger dømt for å ha drept sønnen

Lacey Spears kan få livsvarig fengsel etter å ha blitt
funnet skyldig i å ha forgiftet sin fem år gamle sønn med salt.

Den 27 år gamle kvinnen har de siste årene skrevet om sønnens sykdom både på Facebook, Twitter, MySpace og på sin egen blogg. Mandag slo retten fast at kvinnen selv var skyld i sønnens mange plager, og fant henne skyldig i forsettlig drap, skriver New York Post.

Spears skal sakte ha forgiftet sønnen med salt, og aktor Janet DiFiore mener bloggeren torturerte sønnen til døde.

- Gjennom sine fem leveår måtte sønnen lide seg gjennom gjentatte sykehusinnleggelser, unødvendige inngrep og til slutt saltforgiftning. Alt sammen på grunn av personen som skulle vært hans nærmeste verge, nemlig moren, skriver DiFiore i en pressemelding.

Aktoratet har ifølge New York Post under rettssaken hevdet at Spears likte oppmerksomheten hun fikk på nettet da hun blogget om sin syke sønn, og at hun derfor sørget for at sønnen fortsatte å være syk ved å tvangsfore ham gjennom en slange.

I sine blogginnlegg har Spears skrevet om sønnens ulike helseproblemer. Blant annet greide ikke sønnen å spise eller legge på seg, og han hadde en slange inn i magen etter en sykdom han hadde da han var nyfødt.

I januar i fjor døde sønnen på sykehus. Han skal da ha hatt skyhøye saltverdier i kroppen. I retten hevdet aktoratet at moren drepte sønnen fordi hun fryktet at han hadde blitt så stor at han kunne fortelle andre at det var hun som gjorde ham syk.

Spears forsvarere hevdet på sin side at moren ikke hadde noe med dødsfallet å gjøre, og mente kvinnen var helt fra seg da sønnen døde, skriver AP.

8. april blir det avgjort hvor lang fengselsstraff Spears vil få. Øverste strafferamme er livstid i fengsel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder