KONTROLL PÅ KØLLA: Med drakt nummer 11 ga Putin alt på isen. Til slutt vant også hans røde lag. Foto: ALEXEY NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/AFP
KONTROLL PÅ KØLLA: Med drakt nummer 11 ga Putin alt på isen. Til slutt vant også hans røde lag. Foto: ALEXEY NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/AFP

Her spiller Putin president-hockey

UTENRIKS

Fredag sto han på ski. Søndag spente Russlands president Vladimir Putin på seg hockeyskøytene.

Publisert:

Presidenten er for tiden på en rundtur i Sotsji-området for å inspisere de ulike OL-arenaene en drøy måned før lekene starter 7. februar.

Fredag ble Putin avbildet idet han kjørte slalåm i bakken ovenfor Laura stadion, hvor det skal gås langrenn og skiskyting under OL. Søndag var det ishockeyferdighetene som skulle til pers, skriver The Mirror.

I en oppvisningskamp vant 61-årings rødkledde lag, som foruten Putin også besto av Hvitrusslands president Alexander Lukashenko, Russlands forsvarsminister Sergei Shoigu.

På motstanderlaget spilte blant annet tidligere ishockeyproff Alexander Yakushev, som var med på det sovjetiske laget som vant OL-gull både i 1972 og 1976.

Putin spilte med drakt nummer 11, mens hans hvitrussiske kollega spilte med nummer 1.

Vladimir Putin har gjennom sin tid som statsleder i Russland blant annet blitt avbildet i bar overkropp både til hest og på fisketur, bak rattet på en Formel 1-bil og nede i en mini-ubåt.

Her kan du lese mer om