DØDSPILOTEN: Andreas Lubitz tok 149 mennesker med seg i døden da han styrtet Germanwings-flyet. Her er han avbildet under et løp. Foto:Foto Team Mueller,Afp

Dødspiloten behandlet for selvmordstanker

Piloten som styrtet Germanwings-flyet skal ha blitt behandlet for selvmordstanker.

  • Camilla Bergland
  • Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det kommer frem i en pressemelding.

Ifølge påtalemyndigheten skal den 27 år gamle Andreas Lubitz ha blitt behandlet for selvmordstanker.

Politiet har avhørt en rekke vitner i saken, både familie og kollegaer. Den medisinske historien til Lubitz har primært vært av somatisk art. Likvel gjennomgikk han for flere år siden, før han fikk pilotsertifikat, behandling for selvmordstanker i psykoterapi.

LES OGSÅ:Flyklubbleder: – Han var en helt normal ung mann

Ifølge eks-kjæresten skal han ha slitt med psykiske problemer i lang tid. Han skal også ha vært svært dyktig til å skjule sine plager.

SPESIAL:Dette er ofrene fra dødsflyet

Påtalemyndighetens talsmann, Ralf Herrenbrueck, forteller at etterforskere ikke har funnet noe indikasjon på motiv for hvorfor han styrtet flyet, men BBC melder også at Lubitz trolig ikke skal ha fortalt noen om hva han ønsket å gjøre.

Ikke noe selvmordsbrev

Det finnes ingen bevis for at han var fysisk syk på dagen da Germanwings-flyet styrtet, legger den tyske statsadvokaten til i pressemeldingen. Tysk politi fant heller ikke noe selvmordsbrev eller lignende under ransakelsene hjemme hos Lubitz og foreldrene hans, skriver NTB.

Piloten har den siste tiden oppsøkt legen flere ganger, uten at selvmordstanker eller aggrisivitet har blitt rapportert. Fredag i forrige uke ble det funnet dokumenter i leiligheten hans som tyder på at han skjulte helseproblemene sine for arbeidsgiveren. Blant annet ble det funnet sykmeldinger som var revet i stykker, og den ene av disse gjaldt fortsatt.

Etterforskningen har også avdekket at han gikk til behandling for alvorlig depresjon mens han var elev ved Lufthansas flygerskole i Phoenix i USA, og at skolen i en periode vurderte ham som uskikket til å fly.vurderte ham som uskikket til å fly.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder