OMSTRIDT SANG: Maggie Thatcher var ikke bare populær. Etter at hun døde mandag, har irske nasjonalister i Nord-Irland malt en rekke nedsettende grafittier om «Jernkvinnen». «Ha Ha Magie Thatcher B.R.Y.» (Bogside Republican Youth) står det på denne stengte butikken i Londonderry. Foto: Cathal McNaughton / Reuters / NTB scanpix

BBC vil ikke spille heksesang som hit

BBC kommer ikke til å spille heksesangen «Ding Dong! The Witch is Dead» som del av en hitliste søndag. Dermed kommer de Margaret Thatchers tilhengere delvis i møte.

  • NTB

I stedet skal en del av sangen spilles i et nyhetsinnslag i løpet av hitprogrammet på BBC Radio 1.

- Det er et kompromiss, og et veldig vanskelig kompromiss å komme fram til. Du har veldig vanskelige og følelsesladde argumenter på begge sider av gjerdet, sier sjefen for BBC Radio 1, Ben Cooper. Han viser også til at Thatchers familie er i sorg, og at hun ennå ikke er gravlagt.

Nummer to

Sangen lå fredag som nummer to på den britiske hitlisten. Søndag er den ventet å toppe listen, opplyser The Official Charts Company, selskapet bak hitlisten.

Sangen er fra filmen Trollmannen fra Oz, og originalen ble fremført av Judy Garland i 1939. De siste dagene er den blitt svært populær blant Thatchers motstandere, som bruker den til å feire at den tidligere statsministeren døde mandag.

Kampanje

Etter at Thatcher døde, ble det raskt startet en nettkampanje for å få sangen til å nå toppen av hitlisten. Dette skulle sikre at sangen ble mye spilt på BBC før bisettelsen i St. Paul's Cathedral onsdag.

Den konservative parlamentarikeren John Whittingdal mener BBC ikke bør spille sangen i det hele tatt.

- Dette er et forsøk på å manipulere hitlisten fra folk som forsøker å score politiske poeng, sier han til avisen Daily Mail.

Daily Mail har sammen med en annen konservativ avis, Daily Telegraph, ført an i kravet om at sangen ikke bør bli spilt på BBC.

«Det er en fornærmelse mot Maggie, « skriver Daily Mail i en leder.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder