VISER MUSKLER: Sørkoreanske soldater deltar i en øvelse i nærheten Cheorwon, området som deler Nord- og Sør-Korea, 15. februar. I mars skal det arrangeres en storstilt militærøvelse i fellesskap med USA. Foto: Reuters / NTB scanpix

USA og Sør-Korea skal ha felles militærøvelse

Nord-Korea erter stadig på seg verdenssamfunnet - sist med sin tredje atomprøvesprengning. Torsdag kunngjorde nabolandet Sør-Korea og USA at de skal vise militære muskler i en felles øvelse i mars.

Artikkelen er over syv år gammel

Foal Eagle, en felles luft-, bakke- og marineøvelse, skal holdes mellom 1. mars og 30. april, mens en datasimulert øvelse kalt Key Resolve skal arrangeres fra 11. -21. mars.

De nordkoreanske myndighetene i Pyongyang kaller fellesøvelsen for en øving i invasjon. Seoul og Washington avviser anklagene.

Skal skremme

- Treningen er utarbeidet for å heve sikkerhetsnivået og beredskapen i Sør-Korea og er i seg selv ment å være avskrekkende, heter det i en felles uttalelse.

Rundt 10.000 amerikanske soldater skal delta på Foal Eagle sammen med et enda større antall sørkoreanske soldater. På Key Resolve er det planlagt å sette inn 3500 amerikanere og 10.000 sørkoreanere.

Reaksjoner

USA har hatt soldater utplassert i Sør-Korea siden 1950-tallet, og styrken består i dag av 28.500 amerikanere.

Den isolerte kommuniststaten i nord gjennomførte 12. februar sin tredje atomprøvesprengning siden 2006, noe som utløste skarpe reaksjoner i USA og en rekke andre land.

Les også

Mer om

  1. Nord-Korea
  2. USA

Flere artikler

  1. Sør-Korea: Nord-Korea testet raketter

  2. USA og Sør-Korea trapper ned militærøvelser

  3. Nyhetsbyrå: Sør-Korea vurderer å avlyse stor militærøvelse

  4. Nordkoreansk media: Militæret er klart for total krig

  5. Rapport: Nord-Korea klar til atomtest

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder