Svart tenåring skutt av politiet i Missouri

Politiet holdt pressekonferanse: – Betjenten avfyrte tre skudd

Minst én politibetjent skadd i opptøyer

Det har brutt ut kraftige demonstrasjoner etter at en 18 år gammel svart mann ble skutt i St. Louis i USA.

  • Camilla Tryggestad Visjø
  • Oda Marie Midbøe
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

En tenåring ble skutt og drept sent tirsdag kveld på en bensinstasjon i St. Louis, noen få kilometer fra Ferguson i Missouri i USA, melder avisen St. Louis Today.

Ifølge nyhetsbyrået AP, har St. Louis-politiet uttalt at en betjent drepte en mann som siktet på ham med en pistol.

Politiet: Mannen trakk pistol

Talsmann for politiet, Brian Schellmann, sier politibetjenten holdt på med en rutinesjekk ved bensinstasjonen da han så to menn, og gikk bort til dem.

Ifølge Schellmann, trakk en av mennene et håndvåpen og siktet på politibetjenten. Politibetjenten avfyrte deretter en rekke skudd som fikk fatale følger for mannen.

Den andre mannen skal ha flyktet.

Offeret er identifisert av moren Toni Martin som Antonio Martin (18). Ifølge moren og andre vitner, skal 18-åringen ha blitt skutt av en politimann. Han ble erklært død på stedet.

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag, uttalte politisjef ved St. Louis-politiet, Jon Belmar, at betjenten avfyrte 3 skudd. Ett skudd traff Martin, et traff en bil, og det siste skuddet er fortsatt uavklart, ifølge politiet.

– En av personene trakk en pistol og siktet på betjenten med strak arm over panseret på bilen. Betjenten trakk deretter frem sitt tjenestevåpen og avfyrte det vi tror var tre skudd, sier Belmar.

– Det er tragisk at en familie går inn i juleferien uten en av sine kjære. Vi har en politibetjent som vil bære dette med seg hele livet. Her er det ingen vinnere

Martin skal ha vært bevæpnet med et 9mm håndvåpen.

Politibetjenten som avfyrte skuddene er 34 år, og har jobbet i politiet i seks år.

Belmar forteller at videoopptak fra overvåkningskameraene vil bli frigitt.

Arresterte flere

Voldsomme raseopptøyer har den siste tiden rystet USA, og startet etter drapet på den amerikanske tenåringen Michael Brown (18) i Missouri i august. I november ble det kjent at politimannen Darren Wilson (28) ikke blir tiltalt for å ha skutt og drept Brown.

Opptøyene spredte seg igjen tidlig i desember til New York etter at det ble kjent at politimannen som angivelig tok kvelertak på og drepte Eric Garner, ikke blitt tiltalt for drap.

Hendelsen tirsdag har ført til voldsomme protester, og det har blitt gjort flere arrestasjoner av personer som konfronterte politibetjenter på stedet, melder avisen. Fire ble arrestert for å ha overfalt og kastet murstein på politibetjenter. Minst en betjent er skadd i opprøret, ifølge Belmar.

Av de rundt 200–300 menneskene som har møtt opp, har mange deltatt i tidligere demonstrasjoner.

Politiet vil nå starte etterforskning av skyteepisoden, skriver St. Louis-politiet i en uttalelse på Facebook.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder