Den tropiske stormen Dorian er ventet å ha en vind på en styrke like under stormstyrke. Foto: LIZABETH MENZIES / NOAA/RAMMB

Puerto Rico forbereder seg på tropisk storm

Mandag ble det erklært unntakstilstand på Puerto Rico. Nå forbereder innbyggerne seg på den tropiske stormen «Dorian».

«Dorian» er ventet å slå over Puerto Rico onsdag, før den flytter seg mot den Dominikanske republikk torsdag.

Ifølge amerikanske orkansenter er «Dorian» ventet å ha en vind på en styrke like under 119 kilometer i timen, som er grensen før stormen regnes som en orkan.

Skulle «Dorian» bli til en orkan, er det i så fall den første orkanen som rammer Puerto Rico siden «Maria» i 2017. 3000 mennesker mistet livet den gang, i tillegg til så store materielle skader at øygruppen enda har infrastrukturelle problemer.

Innbyggerne har begynt å forberede seg på stormen og jobber nå med å sikre tingene sine. Noen binder fast takene sine, i påvente av den tropiske stormen.

– Rundt 3000 er klare til å bistå på Puerto Rico. Krisekommunikasjon-, logistikk- og transporteringsteam er også posisjonert på øya, skriver Den føderale amerikanske kriseetaten FEMA på Twitter.

En av innbyggerne på Puerto Rico binder fast taket sitt i påvente av den tropiske stormen. Foto: Gianfranco Gaglione / AP

Guvernøren i Puerto Rico, Wanda Vázquez Garced, erklærte mandag unntakstilstand, og oppfordret folk til å forberede seg på stormen.

– For innbyggere som ennå ikke har trygge tak, vi vil ha tilfluktssteder klart, skriver hun på Twitter.

Hun poengterer at øygruppen er bedre forberedt enn i 2017.

– I møte med den kommende situasjonen er responsen fra regjeringen og de ulike etatene en annen fordi vi er bedre forberedt, sier hun.

les også

Minst 23 omkommet etter tornado: – En ekstremt vanskelig situasjon

– Wow! Nok en stor storm på vei mot Puerto Rico. Vil dette aldri ta slutt? Kongressen godkjente 92 milliarder dollar til Puerto Rico i fjor, det var en rekord av slitt slag, skriver USAs president Donald Trump på Twitter.

Ifølge FEMA har Kongressen kun godkjent 42,5 milliarder dollar til øygruppen, og kun 14 av de milliardene har nådd fram, ifølge NTB.

les også

Trump får kritikk etter å ha kalt håndtering av orkan der 3000 døde «en suksess»

I videoen under kan du se bilder fra tyfonen som traff Kina tidligere denne måneden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder