Kjent advokat skutt i Stockholm

En kvinne, som er jurist, er pågrepet etter at en kjent svensk advokat ble skutt flere ganger da han var på vei til jobb i Stockholm, melder Expressen. I tillegg jakter politiet på en mistenkt mann.

Politiet ble varslet om hendelsen rett før klokken ni fredag morgen. Det svenske Advokatsamfundet bekrefter at den fornærmede er forsvarsadvokat, skriver Svenska Dagbladet.

Fornærmede er sendt til sykehus. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, opplyser politiet på sine nettsider. Ifølge Aftonbladet skal mannen ha blitt skutt både i brystet og i hodet. Fredag formiddag pågår det en stor innsats på stedet, og politiet jakter på en svart SUV som kjørte fra stedet i høy fart like etter hendelsen.

les også

Kvinne (18) skutt og drept i Stockholm

En kvinne ble pågrepet fredag formiddag, og flere personer er bragt inn til forhør, melder Expressen. Hun skal selv være en høyt ansett jurist, og tidligere dømt for lovbrudd.

Kvinnen skal også ha blitt pålagt kontaktforbud mot advokaten.

Politiet opplyser til Expressen at de ikke tror at advokaten ble skutt på grunn av jobben sin, men dette blir likevel undersøkt nærmere. Ifølge Dagens Nyheter skal advokaten ha levd med trusler, uten at det er koblet til hans yrke.

Selv skal han ha kommet med to teorier på hvem som står bak drapsforsøket. Den ene personen skal være en han kjenner til som han mistenker kan ha benyttet seg av en torpedo.

Den andre teorien til advokaten er at det skjedde i forbindelse yrket hans, uten at han vil være mer spesifikk.

Politiet i Stockholm bekrefter på Twitter at det har vært et drapsforsøk inne på en adresse på Kungsholmen. Hendelsen fant sted rundt klokken ni fredag.

ETTERFORSKES: Politiet betegner hendelsen som drapsforsøk. Foto: Magnus Sandberg, Aftonbladet

les også

Forsøkte å redde livet til kvinnen som ble drept i Malmö

Ifølge svenske medier skal personen ha blitt skutt inne i et trappehus tilknyttet en bolig.

Politiet leter nå med store ressurser etter en mann som er mistenkt for drapsforsøket. Ifølge avisen skal mannen ha vært på vei til jobb da han ble skutt, skriver Aftonbladet.

En person skal ha blitt sett løpende fra stedet etter hendelsen, skriver avisen videre.

les også

En mann pågrepet i forbindelse med drap i Malmö

Fornærmede skal ha vært i stand til å gi politiet opplysninger om hendelsen da politiet kom til stedet, skriver Expressen. Fornærmede skal ha blitt skutt flere ganger. Politiet oppfordrer personer som ser noe utenom det vanlige om å ta kontakt.

Politiet i den svenske hovedstaden jobber på stedet, og vil blant annet gå fra dør til dør for å samle opplysninger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder