PRØVDE Å HJELPE: Nabo Deborah Golden snakker med politiet etter angrepet på niåringen. Foto: Max Ortiz / Detroit News / AP

Ni år gammel jente drept av tre hunder – eieren tiltalt for drap

En 33 år gammel mann er tiltalt for drap etter at tre av hundene hans rømte fra bakgården og angrep ni år gamle Emma Hernandez i Detroit i USA.

  • Ingrid Hovda Storaas

– Jeg prøvde mitt beste. Jeg prøvde hjerte- lungeredning. Jeg prøvde å hjelpe henne. Jeg gjorde alt jeg kunne, sier Armando Hernandez til lokale WWJ-AM.

Datteren hans Emma Hernandez (9) ble angrepet av tre hunder mens hun syklet rundt i familiens nabolag i Detroit i den amerikanske delstaten Michigan mandag denne uken.

les også

Hund ble bitt i hjel: – Det var en ren henrettelse

Amerikanske medier har snakket med flere naboer som sier de desperat prøvde å få de aggressive hundene unna niåringen.

– Jeg så tre hunder på toppen av en lite jente. Så jeg løp bort, plukket opp en murstein og kastet den rett på hundene, sier Edward Cruz til kanalen WDIV, som CNN samarbeider med.

Etterpå, mens medisinsk personell prøvde å redde niåringen, ble den ene hunden skutt og drept av en tilskuer.

Emma Hernandez døde senere på sykehuset.

Erklærer seg ikke skyldig

Nå er hundenes eier tiltalt for både drap og uaktsomt drap, i tillegg til for å ha hatt farlige dyr som har forårsaket noens død, skriver nyhetsbyrået AP. De tre hundene er av rasen pitbull, eller en blandingsrase med pitbull.

– Dette var hennes nabolag. Hun skulle kunnet leke og gjøre det barn gjør – gå rundt, sykle. De skal ikke trenge å være redde for å være i sitt eget nabolag, sier Emmas tante Claudia Stapleton til WDIV, som skriver at hun snakker på vegne av familien Hernandez.

Hundenes eier erklærte seg i et fengslingsmøte torsdag ikke skyldig. Advokaten hans Emmett Greenwood sier at han prøvde å få dem unna jenta, og at han ikke har kriminelt rulleblad.

Sier han kranglet med eieren

Påtalemyndigheten mener imidlertid at han visste at hundene var aggressive. En av dem skal for eksempel nylig ha tatt livet av flere små valper hjemme hos ham.

De mener at eieren må ha latt hundene gå løse i bakgården mens han selv gikk i butikken, og ifølge etterforskerne var gjerdet skadet og usikret. I tillegg skal en garasjedør som ledet ut i bakgaten hvor Emma ble angrepet ha stått åpen.

les også

Politiet: Mistenker salg av ulovlige blandingsvalper

– Det er på tide at Detroit setter søkelyset på eierne av disse farlige dyrene, sier aktor Kym Worthy.

Jentas far Armando Hernandez sier til AP at hundeeieren bor like ved familien, og at han for ikke lenge siden hadde en krangel med ham fordi han mente hundene ikke var tilstrekkelig inngjerdet.

De to gjenlevende hundene vil trolig bli avlivet, skriver AP.

Mer om

  1. Krim
  2. USA
  3. Dyr

Flere artikler

  1. Faren drepte Oscar (15): Aktor ber om 21 års fengsel for drap og overgrep

  2. Gjengmedlemmer dømt for drapet på ni år gamle Tyshawn

  3. Derfor krever aktor dødsstraff etter Marokko-drapene

  4. Mor og datter tiltalt for drapet på høygravid tenåring og barnet

  5. Tiltalt for fire drap: – Vi tror han er en seriemorder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder