LANDET HER: Mannen, som så langt ikke identifisert, landet i en hage i London.

LANDET HER: Mannen, som så langt ikke identifisert, landet i en hage i London. Foto: SWNS, NTB Scanpix

Tror blindpassasjer som falt fra fly kan ha vært flyplassarbeider

Kenyanske myndigheter tror mannen som falt fra hjulbrønnen på et Kenya Airways-fly under innflyging til London hadde tilgang til flyplassen i Nairobi.

Det var tidligere denne uken en mann falt fra et fly og ifølge en nabo landet bare en meter fra en beboer som solte seg i hagen i Clapham i London. Politiet koblet den avdøde til en Kenya Airways-flight fra Nairobi – en flytur på ni timer. De fant senere en bag, vann og mat i flyets hjulbrønn.

les også

Død blindpassasjer fra fly skal ha blitt funnet i hage i London

Ifølge BBC opplyser sjefen for de kenyanske luftfartsmyndighetene, Gilbert Kibe, at det er streng sikkerhet på Jomo Kenyatta internasjonale flyplass i Nairobi.

Han mener det er usannsynlig at en utenforstående kunne klare å krysse startbanen og klatre opp i flyets hjulbrønn uten at noen oppdaget det.

LANDET HER: Kroppen landet i en hage i denne gaten i Clapham sør i London på mandag. Foto: Dominic Lipinski/PA via AP

– Vi mistenker at det mest sannsynlig er noen som hadde tilgang til flysiden, men vi vet ikke hva vedkommende gjorde der, sier han i intervjuet.

På spørsmål fra journalisten om dette da sannsynligvis er en ansatt på flyplassen, svarer Kibe:

– Kanskje.

les også

Passasjer døde om bord på Norwegian-fly

Han forteller at det til enhver tid er noen som holder øye med flyene, og at enten kapteinen selv eller en fra besetningen tar en kontrollrunde rundt flyet før de går om bord, der understellet, dekkene og hjulbrønnen er blant det som inspiseres. 

Politiet i London regner ikke dødsfallet som mistenkelig, og de avventer obduksjon. Mannen er så langt ikke identifisert.

les også

Gutt (15) gjemte seg i hjulrommet på fly: Ville til Afrika – endte opp på Hawaii

Naboen som er intervjuet, men som ikke ønsker å oppgi navn, beskrev ifølge BBC at han hørte en lyd og deretter så en kropp og blod utover hagen da han kikket ut av vinduet. Da han gikk ut, møtte han naboen som solte seg, som ifølge vitnet var skjelven etter hendelsen.

Angivelig var det en flykikker som fulgte flighten på en sporings-applikasjon som så kroppen falle. Vedkommende skal ha ankommet boligen i Clamham omtrent samtidig med politiet og oppga at kroppen kom fra et Kenya Airways-fly.

Den tragiske hendelsen har ført til at det stilles spørsmål om sikkerheten ved flyplassen i Nairobi. Ifølge kenyanske myndigheter blir denne hendelsen etterforsket.

I 1997 ble en ung mann funnet død på Gatwick, hengende fra nesehjul-rommet på et British Airways-fly fra Nairobi. 

Ifølge statistikk fra Federal Aviation Administration (FAA) er det siden 1947 registrert over 100 tilfeller der mennesker har vært blindpassasjerer i hjulbrønnen.

les også

Fant lik i hjulbrønnen på fly fra Torp: Politiet: Blindpassasjer døde trolig av oksygenmangel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder