Se dokumentaren «Bellingcat: Truth in a Post-Truth World»

Pluss content

Hvordan kan vanlige mennesker jobbe sammen for å avsløre globale hemmeligheter? Bellingcat er et kollektiv av «borgerjournalister», som forsøker å avdekke sannheten i store, komplekse nyhetshendelser, hvor pressen har dårlig tilgang – eller rett og slett ikke er til å stole på.

I denne dokumentarfilmen blir vi med på innsiden av et informasjonskollektiv du knapt kunne forestille deg at eksisterte. Vi ser hvordan borgerjournalister i Tyskland, Nederland, Finland, Syria og USA arbeider med blant annet to ekstremt vanskelige og komplekse saker, hvor sterke krefter forsøker å holde sannheten unna offentligheten:

Hva skjedde egentlig når flyvningen MH17 styrtet i Ukraina? Hvem forgiftet den russiske spionen i Storbritannia? Hvordan vet man om IS-propagandaen er falsk eller ikke?

«Bellingcat» er en spennende og informativ dokumentarfilm, som vil gi deg troen på at kampen mot «fake news» ikke er tapt. Logg inn for å se filmen.

VG har kun rettigheter til å vise «Bellingcat» i Norge, og det vil derfor ikke være mulig å se innholdet hvis du befinner deg i utlandet. Filmen har aldersgrense 15 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder