Se dokumentaren «Bellingcat: Truth in a Post-Truth World»

Pluss content

Hvordan kan vanlige mennesker jobbe sammen for å avsløre globale hemmeligheter? Bellingcat er et kollektiv av «borgerjournalister», som forsøker å avdekke sannheten i store, komplekse nyhetshendelser, hvor pressen har dårlig tilgang – eller rett og slett ikke er til å stole på.

 • VG+

I denne dokumentarfilmen blir vi med på innsiden av et informasjonskollektiv du knapt kunne forestille deg at eksisterte. Vi ser hvordan borgerjournalister i Tyskland, Nederland, Finland, Syria og USA arbeider med blant annet to ekstremt vanskelige og komplekse saker, hvor sterke krefter forsøker å holde sannheten unna offentligheten:

Hva skjedde egentlig når flyvningen MH17 styrtet i Ukraina? Hvem forgiftet den russiske spionen i Storbritannia? Hvordan vet man om IS-propagandaen er falsk eller ikke?

«Bellingcat» er en spennende og informativ dokumentarfilm, som vil gi deg troen på at kampen mot «fake news» ikke er tapt. Logg inn for å se filmen.

VG har kun rettigheter til å vise «Bellingcat» i Norge, og det vil derfor ikke være mulig å se innholdet hvis du befinner deg i utlandet. Filmen har aldersgrense 15 år.

Flere artikler

 1. Pluss content

  Se dokumentar: Familien ble splittet på flukt fra krigen

 2. Pluss content

  Går i krigen for amerikanerne - så blir de kastet ut av USA

 3. Pluss content

  Se dokumentaren «Unseen Enemy»: Slik eskalerer en virusepidemi

 4. Pluss content

  Se dokumentar: På innsiden av psykiatrisk akuttmottak

 5. Pluss content

  Det startet med guttestreker – så gikk han for langt: Se dokumentaren «Nightcrawlers»

 6. Pluss content

  Se dokumentar: Han kjenner ikke morens ville liv

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder