Alle overlevde da passasjerfly skled av rullebane: – Et mirakel

Et Boeing 737-fly med 136 passasjerer ombord skled natt til lørdag av rullebanen og ut i en elv i Jacksonville i Florida.

136 passasjerer og en besetning på syv personer var ombord. 21 personer ble sendt til sykehus. Ingen av dem er alvorlig skadet.

«Det er rapportert om lettere skader. Flere fikk behandling på stedet, og noen er sendt til sykehus for videre behandling. Ingen døde i hendelsen», opplyste flyplassen i en uttalelse lørdag morgen norsk tid.

Skulle lande grunnet uvær

Ifølge Reuters forsøkte flyet å lande på en militær base i Jacksonville som følge av tordenvær. Under landingen skled flyet av rullebanen og ut i St. Johns-elven. En talsperson ved flyplassen opplyser at flyet kom fra Guantanamo Bay i Cuba.

At det ble en trygg landing er ikke noe man kan forvente, mener Michael Connor, kommandør på basen.

– Jeg syns det var et mirakel. Vi kunne hatt en annen historie denne kvelden. Så det er mye å si om profesjonaliteten til folkene som hjalp passasjerene av flyet, sier han på en pressekonferanse lørdag, ifølge CNN.

BOEING 737: Flyet kom fra Cuba og hadde nettopp landet da det skled av rullebanen og ut i elven. Foto: Jax Sherrif’s Office

– Flyet spratt opp fra bakken

En av flypassasjerene, Cheryl Bormann, forteller til CNN at flyet fløy gjennom torden og lyn på vei til Jacksonville.

– Vi fikk en veldig hard landing. Flyet spratt opp, laget høye lyder, og spratt litt til, før det plutselig bråstanset.

Hun sier videre at passasjerene klatret ut på vingene på flyet.

– Vi var i vannet. Vi visste ikke hvor vi var, og om det var en elv eller en sjø. Det regnet, tordnet og lynet.

Boeing skriver på Twitter at de er klar over hendelsen i Jacksonville, og at de jobber med å innhente informasjon. Det er satt i gang en etterforskning av hendelsen, skriver flyplassen i en uttalelse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder