I SAMTALER: Vladimir Putin og Donald Trump i samtaler på G20-toppmøtet i Hamburg denne uken. Foto: Mikhail Klimentiev AFP

Trump: Jeg presset Putin hardt

Donald Trump har gitt sine første kommentarer etter G20-møtet og samtalene med Putin i Tyskland denne uken.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den amerikanske presidenten dro fra Hamburg uten å snakke med pressen etter at møtet var slutt, men tok nylig til Twitter for å formidle noen av sine opplevelser fra toppmøtet.

«Jeg presset president Putin hardt to ganger om Russland blandet seg inn i vårt valg. Han avviste det på det sterkeste. Jeg har allerede sagt hva jeg mener om saken ..., skriver Trump på Twitter.

Dette var den første av seks sammenhengende twittermeldinger presidenten med i løpet av én time.

«Vi forhandlet en våpenhvile i Syria som kommer til å redde liv. Nå er det på tide å jobbe konstruktivt videre med Russland», fortsetter Trump.

Angrep Obama igjen

Trump bekrefter at Russland og USA vil samarbeide mot datahacking i forbindelse med valg. Ifølge Trump ble det under samtalen mellom ham og Putin stilt spørsmål om «hvorfor CIA og FBI måtte spørre det Demokratiske partiet om serveren deres 13 ganger». Trump skriver at etterretningsorganisasjonene ennå ikke har serveren, før han på nytt går til angrep på tidligere president Barack Obama:


«Hvorfor gjorde Obama ingenting når han hadde informasjon før valget?» skriver Trump og avslutter med å si at sanksjonene mot Russland ikke ble diskutert i toppmøtet mellom ham og Putin.

«Det vil ikke skje før problemene i Syria og Ukraina er løst»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder